Povežite se s nama

Međimurje

Kuršancu i Novom Selu na Dravi zlatne medalje u kategoriji pomlatka

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca bila je na čakovečkom stadionu Mladosti domaćin 7. Kup natjecanja za vatrogasnu mladež i pomladak.

Posebna vrijednost ovog natjecanja bila je u tome što se ono bodovalo i za ukupni plasman u Kup natjecanju Vatrogasne zajednice za mladež. Natjecanje je okupilo 55 ekipa koje su imale priliku pokazati iznimnu spretnost, snalažljivost, kao i uvježbanost u baratanju vatrogasnim cijevima i drugom opremom.

Neizvjesno

U publici su bili i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač te dožupanica Sandra Herman

U kategoriji pomlatka pravo nastupa imala su djeca od 6 do 12 godina starosti. Tako je u konkurenciji dječaka nastupilo 15 ekipa, a pobjeda je pripala ekipi DVD-a Kuršanec. Na drugome mjestu smjestila se ekipa DVD-a Vratišinec 2, a treći su bili vatrogasci DVD-a Draškovec. U kategoriji djevojčica nastupile su četiri ekipe. Najspretnije su bili mlade članice DVD-a Novo Selo na Dravi, a do njih DVD Palinovec. Na trećemu mjestu se smjestila ekipa DVD-a Šenkovec, a četvrto mjesto je pripalo ekipi DVD-a Donji Mihaljevec.

U kategoriji mladeži su pak nastupili natjecatelji od 12 do 16 godina starosti. Upravo ova kategorija je ponudila uzbudljivo i do posljednjeg trenutka neizvjesno natjecanje. Tako je u kategoriji djevojaka nastupilo 15 ekipa, a najbolje su bile gošće iz DVD-a Nuštar. Drugo mjesto osvojile su natjecateljice iz Bedekovčine, a treće iz Gardinovca. U kategoriji mladića snage je odmjerila 21 momčad. U konačnici prvo mjesto i zlatno odličje osvojili su Gardinovčani. Na drugome mjestu se smjestila ekipa DVD-a Novi Marof, dok je treća bila vatrogasna mladež iz Bedekovčine.

Brojna publika

Natjecanja na stadionu mladosti pratio je velik broj gledatelje, među kojima su bili i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca Mario Medved te brojni drugi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje