Lokalna akcijska grupa „Međimurski doli i bregi“ je u suradnji s Gradom Murskim Središćem i Općinom Sveti Martin na Muri organizirao ruralni hub za nositelje razvojnih ideja i inicijativa u sklopu projekta „POP-UP ruralno društveno – inovativni hubovi“.

Dvodnevni mobilni hub održan je u srijedu, 13. studenog, u Turističko informativnom centru u Murskom Središću i četvrtak, 14. studenog, u Kongresnoj dvorani u Svetom Martinu na Muri. Tijekom dva radna dana timovi studenata i stručnjaka pomagali su zainteresiranim nositeljima razvojnih inicijativa i projekata iz lokalne zajednice u pokretanju ili razvoju poduzetničkih ideja.

– Prijavom svoje ideje, inicijative ili poduzetničkog pothvata, prijavitelji su dobili znanje, iskustvo i podršku u razvoju. Prijavitelji su bili predstavnici OPG-ova, poduzetnici i predstavnici udruga koji će svoje poduzetničke ideje pretvoriti u stvarnost i doprinijeti razvoju lokalne zajednice i društva općenito. Neke od ideja i inicijativa bile su poljoprivreda, turizam i unapređenje andrenalinskog parka – otkrili su organizatori iz LAG-a „Međimurski doli i bregi“.

Ovaj projekt LAG provodi zajedno s ACT Grupom iz Čakovca, Veleučilištem VERN iz Zagreba, Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina te LAG-om Škoji, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Komentari

Komentara