Povežite se s nama

Kultura

Lepoglavski umjetnik Dragutin Jamnić sutra izlaže u ivanečkom Muzeju planinarstva

Objavljeno:

- dana

Lepoglavski umjetnik Dragutin Jamnić sutra, 25. svibnja, ponovo će se predstaviti svojim opusom skulptura ivanečkoj publici i to izložbom u Muzeju planinarstva Ivanec.

Izložba nosi naziv „Dah prirode“, a publika će imati prilike vidjeti tridesetak Jamnićevih radova u drvu i kamenu, od kojih većina pripada animalističkom opusu, dok je dio radova tematski vezan uz humanistički i sakralni opus.

Kroz proteklih 30-ak godina, koliko se bavi umjetničkim radom, Jamnić je, uz brojne samostalne izložbe, sudjelovao na više od stotinu skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Njegovi radovi nalaze se i u zbirkama mnogih kolekcionara, a zanimljivo je da je jedan, „Vepar“, pronašao svoje mjesto u zbirci Hansa Dietricha Genschera, njemačkog ministra vanjskih poslova s početka 1990-ih.

Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Kultura

U srijedu na Kazališnom trgu koncert izraelske grupe marokanskih korijena Sfatayim

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 6. srpnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta na Kazališnom trgu u Varaždinu koncert će održati grupa Sfatayim.

– Grupa Sfatayim aktivna je već dugo vremena i zadovoljstvo nam je što ih možemo ugostiti u Hrvatskoj, u Varaždinu. Ovaj projekt, u suorganizaciji veleposlanstva Države Izrael i veleposlanstva Kraljevine Maroko ima veliki značaj za sve nas, a posebno kad u obzir uzmemo povijesne odnose između tih dvaju država i njihovu nesalomljivu sponu – zajednicu marokanskih Židova – poručuju organizatori.

Članovi Sfatayima su Izraelci s korijenima iz Maroka, a njihov identitet vidljiv je i u imenu grupe – Sfatayim, naime, ima dvostruko značenje na hebrejskom te može značiti i ‘usta’ i ‘jezik’, što je i prikladno ime za grupu koja svojim ustima i svojim jedinstvenim marokanskim jezikom priča jedinstvenu glazbenu priču, u kojoj kombinira izraelske i marokanske utjecaje te čuva i dijeli svoju specifičnu kulturu, što je zaista senzacionalan pothvat.

Koncert organizira Koncertni ured u Varaždinu, ulaz se ne naplaćuje, a u slučaju kiše ili nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert se otkazuje.

Nastavite čitati

Kultura

Od ponedjeljka, 4. srpnja, ljetno radno vrijeme varaždinske Gradske knjižnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ Varaždin od danas, 4. srpnja, prelazi na ljetno radno vrijeme. Ljetno radno vrijeme Knjižnice trajat će do 3. rujna.

Svi Odjeli Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin rade prema sljedećem ljetnom radnom vremenu:

Ponedjeljak – utorak: 14 – 20 sati

Srijeda, četvrtak, petak: 7:30 – 14 sati

Subota: 7:30 – 12 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje