Povežite se s nama

Život i društvo

Bespilotne letjelice nadzirale varaždinski Stari grad, a po zemlji hodali roboti

Objavljeno:

- dana

DAN TEHNIČKE KUTLURE

Zmajevi, baloni, lampioni, razne letjelice s daljinskim upravljanjem i ugrađenim kamerama za snimanje iz zraka, rakete, roboti I modeli zrakoplova danas su se mogli vidjeti na Starom gradu.

Održan je Dan tehničke kulture u ogranizaciji Zajednica tehničke kulture zajedno s predstavnicima udruga.

Uz aktiviste zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije, sudjelovali su i predstavnici Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin, članovi Modelarskog centra, Radioamaterska udruga Sloga, Foto klub Sloboda, Udruga “Robofreak” s natjecanjem iz robotičke alke za posjetitelje, Društvo inovatora Varaždinske županije i mnogi drugi, a kako je bilo pogledajte u fotogaleriji Andreje Krobot.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje