Povežite se s nama

U fokusu

Liga za Varaždin: kandidati za zamjenike gradonačelnika Dubravka Lekić i Davor Patafta

Objavljeno:

- dana

SEVŠEK OKUPIO RESPEKTABILAN TIM

– Moji najbliži suradnici bit će poznati gospodarstvenici Dubravka Lekić i Davor Patafta. Oni ne samo da su uspješni poduzetnici, nego su ljudi neiscrpne energije, znanja i iskustva, što je u ovom vremenu nužno Gradu Varaždinu – poručio je Vlado Sevšek, kandidat Lige za Varaždin za gradonačelnika na konferenciji za novinare koja je održana u prostorima Udruge.

Današnji susret s predstavnicima medija Lige za Varaždin bio je prilika da kandidati za zamjenike gradonačelnika predstave dio svog programa “Varaždin na kvadrat“ koji se odnosi na socijalnu politiku, mlade, umirovljenike i gospodarski razvoj.

– Proteklih dana bio sam suočen s velikim izazovom jer sam morao odabrati osobe koje će biti moji zamjenici. Bio je to jedan od najtežih zadataka. Prije svega, morao sam odabrati osobe koje su spremne ispuniti ciljeve naše udruge predviđene Statutom, a potom i one koje su spremne iznijeti zajedno sa mnom, sve projekte iz našeg programa kojega već danima predstavljamo – istaknuo je Sevšek.

Ujedno je zahvalio svojim zamjenicima, Dubravki Lekić i Davoru Patafti, na hrabrosti i volji da se kao iskusne i hrabre osobe uhvate u koštac sa socijalnim te gospodarskim problemima.

– Liga za Varaždin posvetit će posebnu pažnju sigurnosti i standardu svih naših sugrađana, te boljoj organizaciji zdravstvene djelatnosti. Uvest ćemo trijažu kao standard u ustanovu hitne medicinske pomoći, čime će građani dobiti cjelovitu i pouzdanu skrb liječnika specijalista hitne medicine, pedijatara, kirurga i internista u svakom trenutku na jednom mjestu – najavila je Lekić.

Liga za Varaždin vodit će iznimnu brigu o umirovljenicima, kojima će se omogućiti i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

– U našem ćemo mandatu za njih izgraditi dodatne kapacitete u umirovljeničkim domovima i osigurati im besplatan gradski prijevoz. Smanjit ćemo prirez 10 posto i time povećati mirovine. Stvorit ćemo proračunski prostor za isplatu 200 kuna uskrsnice i 300 kuna božićnice za sve umirovljenike s mirovinom manjom od 2.000 kuna, te 100 kuna uskrsnice i 200 kuna božićnice za sve umirovljenike čija je mirovina do 3.500 kuna – najavila je Lekić.

Na nju se nadovezao poznati varaždinski poduzetnik Davor Patafta napomenuvši kako na taj način Liga za Varaždin stvara dostojanstvene uvjete života i veći standard svojim starijim sugrađanima.     

Gospođa Dubravka Lekić i ja bit ćemo volonteri te za svoj rad nećemo primati plaću, a naknada će se odreći i svi naši vijećnici. Najavio sam da ćemo u mandatu realizirati 700 milijuna kuna investicija u Varaždinu s izgradnjom najmanje dvije do čak 10 tvornica u Gospodarskoj zoni Brezje. To je nužno jer zbog plaća koje su ispod državnog prosjeka samo 30 posto zaposlenih građana trenutno iz poreza na dohodak puni gradski proračun – naglasio je Patafta te najavio provođenje čitavog niza proaktivnih gospodarskih mjera.

Time će Grad Varaždin pokrenuti pozitivnu spiralu razvoja, pa će se prosječne plaće podići za 30 posto, što će, kako je rekao, biti rezultat novih gospodarskih aktivnosti i investicija.

Na kraju su pozvali predstavnike medija i istaknute osobe na aktualnoj varaždinskoj političkoj sceni na javnu raspravu i sučeljavanje gospodarskih programa koji su ključni za podizanje standarda i primanja građana Varaždina.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Stričak: jedini koji od početka opstruiraju rješenje bala su SDP i Čačić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na aktualnom satu današnje Županijske skupštine bilo je i pitanja o varaždinskom baliranom otpadu.

Nataliju Martinčević iz redova Reformista zanimalo je kad će taj problem biti riješen te je tom prilikom podsjetila HDZ-ovog župana Anđelka Stričaka da je u više navrata govorio o vertikali vlasti, odnosno dobroj suradnji županije i države. Pritom je napomenula i da je rješenje bala politička odluka.

– Ovo pitanje puno se puta postavljalo i na sjednicama Skupštine Varaždinske županije, no ja se ne mogu sjetiti nijednog odgovora osim onog gdje se u tom slučaju niste pozivali na vertikalu vlasti. Rješenje ovog pitanja je politička odluka, odnosno da to ovisi o volji Vlade da se to riješi. Zato vas pitam: hoćete li iskoristiti politički utjecaj i riješiti pitanje svih pitanja? – zanimalo je vijećnicu Reformista Nataliju Martinčević.

Župan Stričak osvrnuo se na kronologiju bala te istaknuo da su Čačić i SDP sabotirali dosadašnja rješenja.

– Cijelu operaciju baliranja otpada je osmislio Čačić, projekt je izradila tvrtka Coning, i sve je bilo dobro dok 2008. godine nije pukla ljubav između Čačića i Čehoka. Kad je trebalo sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća i donositi odluke, SDP prosvjeduje, znači od početka do sada jedini koji opstruiraju postupak rješavanja bala su Čačić i SDP. I sada se pojave SDP-ovci cmizdravci koji cmizdre zašto se to opstruira. A 16 godina su to opstruirali. Gdje je bio Bosilj kad je trebalo dići ruku za integralnu nagodbu? Niti na sjednicu nije došao, SDP je prosvjedovao. A gdje bi se to moglo drugo riješiti nego na sjednici? – rekao je župan Stričak.

Vijećnica Reformista e potom odgovorila da svi jako dobro znaju da Čačić nije bio gradonačelnik i nikad nije o tome donio nikakvu odluku.

– Čačić s balama nije imao doticaja. Sada ste vi na redu. Ajde, svi smo sve “zaribali” i sada, župane, imate povijesnu šansu to riješiti. Učinite to – poručila je Martinčević.

Nastavite čitati

U fokusu

Paljak se vraća u Županijsku skupštinu, ali kao nezavisni vijećnik. Reformisti ostali bez još jednog vijećnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tomislav Paljak, sad već bivši član Reformista, vraća se u Županijsku skupštinu. Podnio je zahtjev da mu se ponovo aktivira mandat.

Do sad ga je mijenjao Branimir Nađ iz redova Reformista, koji je ujedno i načelnik Općine Martijanec.

Ujedno je predsjednik Skupštine Josip Križanić izvijestio i da je vijećnik Mihael Liber najavio da će ubuduće djelovati kao nezavisni vijećnik, što znači da su Reformisti ostali bez još jednog člana.

Podsjetimo, Tomislav Paljak, nekadašnji dožupan, u vrijeme kad je na čelu Varaždinske županije bio Radimir Čačić, a kasnije državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja odnedavno više nije član Narodne stranke – Reformisti.

-Politika jest proces i istina je da sam svoju stranku uvijek doživljavao prvenstveno društvenim, političkim i programskim, ali i živim organizmom. No kada jednom, bez obzira na razloge, prestanete osjećati ikakav dodir s tijelom kojega ste od njegova nastajanja gradili i u kojega ste iskreno, iz čistoga uvjerenja, ugradili dobar dio sebe, to je znak da je i formalni rastanak neminovan. Ovim statusom objavljujem i kako time prekidam svoju višemjesečnu političku hibernaciju te da ću se politikom nastaviti aktivno baviti iz obaveze prema svim biračima koji su ikada u bilo kojem izbornom ciklusu odlučili na listiću zaokružiti moje ime i prezime – objavio je Tomislav Paljak u srpnju ove godine na društvenim mrežama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje