Povežite se s nama

Život i društvo

Lijepa gesta: srednjoškolci će igrati igrice i prikupljati namirnice za Socijalnu samoposlugu

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNA SUBOTA

Srednjoškolci iz Ludbrega danas će igrati igrice i prikupljati namirnice za Socijalnu samoposluguj samoposluzi “Kruh svetog Antuna”.

Humanitarna akcija počinje u 8 sati, a organiziraju je učenici 2. d razreda Srednje škole Ludbreg te volonterski klub te škole “VoLoNtIrAj”.

Akcija je nazvana Gaming week, a igrat će se na konzoli Playstation 4, i to u Radionici  praktične nastave Srednje škole Ludbreg u Ulici Pavleka Miškine 4.

– Učenici će darivati trajne živežne namirnice (šećer, brašno, ulje, trajno mlijeko, tjestenina, palenta, griz i sl.), higijenske potrepštine (šampon, sapun, paste za zube, sredstva za čišćenje i pranje suđa/rublja) i druge potrebne artikle (dječja hrana, dječje pelene, konzerve) koji će se u obliku paketa dijeliti socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima – najavili su škole.

 
 

Izvor:
Foto: SREDNJA ŠKOLA LUDBREG

Život i društvo

FOTO Purgarice i purgari tradicionalno okitili božićno drvce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu Adventa u Varaždinu članovi Varaždinske građanske garde su na varaždinskom Korzu okitili purgarsko božićno drvce ukrasima koje su izradile vrijedne članice i najmlađi članovi udruge.

Purgarice su kostimirane dame koje utjelovljuju varaždinske dame, dobrotvorke i aktivistice kroz povijest, a ovom prigodom izradile su s Malim purgarima poseban nakit za ukrašavanje božićnog drvca. Na varaždinskom Korzu pridružili su im se Purgari i time započeli vrijeme posebno radosnog druženja u Adventu.

Tom prigodom pridružila im se i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Varaždina, kojoj je ove godine pripala čast paljenja lampica na okićenoj božićnoj jelki te su joj tako članovi Varaždinske građanske garde zahvalili na odličnoj suradnji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Bosilj inicirao da se smanji cijena ulaznica za klizalište, evo koliko sada koštaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj inicirao je da se posjetiteljima klizališta Ledena čarolija smanji cijena ulaznica.

U dogovoru s direktorom Gradske tržnice Varaždin Predragom Ciglarom, kako bi se što većem broju građana i posjetitelja omogućilo uživanje u zimskim radostima klizanja, potaknulo zajedništvo i pridonijelo stvaranje nezaboravnih trenutaka Adventa u Varaždinu, donesena je odluka da se cijena ulaznica smanji s četiri na tri eura.  Ako će postojati potreba, Grad Varaždin subvencionirat će Gradskoj tržnici dio troškova.

Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku i dođu na klizalište sa svojim obiteljima i prijateljima. Klizalište na Kapucinskom trgu bit će otvoreno sve do 14. siječnja 2024. godine i predstavlja središnje mjesto okupljanja tijekom zimske sezone u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje