Povežite se s nama

Međimurje

Ljubav koja nema rok trajanja

Objavljeno:

- dana

PROSLAVE

Okruženi članovima obitelji i dragim prijateljima Varaždinci Melkior i Marija Ptiček u studenom su proslavili 60. obljetnicu zajedničkog života.

Zavjet koji su si dali prije šest desetljeća obnovili su u crkvi Svetog trojstva u Varaždinu, gdje su se i vjenčali, izvijestila je njihova susjeda Petra Martinez Kos.

Vedri duh

– U braku ispunjenom ljubavlju, razumijevanjem i međusobnim poštovanjem supružnici Ptiček dobili su sina Milivoja, koji zajedno sa svojom obitelji – suprugom Ljiljanom i dvoje djece, Gordanom i Antonijom – žive u zajedničkoj obiteljskoj kući u Varaždinu – navela je.

 

Ivan i Anđela su godišnjicu braka proslavili na dočeku nove 2016. godine

Zajednički život, kažu, obilježili su im i veseli i tužni trenuci, no uz podršku i razumijevanje svih članova obitelji i najteže se životne situacije mogu prebroditi.
„Ponekad stvari treba okrenuti na šalu i sve je lakše“, recept je dugovječnog braka supružnika Ptiček, koji su upravo zbog svoga vedrog duha uvijek bili omiljeno društvo, i na poslu i kod kuće. Marija je radila kao računovotkinja u Granapu i Centroprometu, dok je Melkior cijeli četerdesetogodišnji radni vijek odradio na rukovodećim mjestima u Varteksu.

Velika fešta

U krugu obitelji i prijatelja, i to na dočeku nove 2016. godine, 50. godišnjicu braka proslavili su Ivan i Anđela Kulušić iz Hrašćice. – U Hrašćici je bila velika fešta, koja je trajala do ranih jutarnjih sati. Svi uzvanici su im poželjeli dobro zdravlje i dug život te da feštu ponove i za dijamantni pir – istaknula je Melina Martinez.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje