Povežite se s nama

Život i društvo

Josip Kraljić najbolji u gađanju glinenih golubova u Martijancu

Objavljeno:

- dana

Završni lovački turnir

Josip Kraljić iz Lovačkog društva Ludbreg najbolji je strijelac završnog turnira u gađanju glinenih golubova, održanog proteklog vikenda u organizaciji Lovačkog društva „Šljuka“ iz Martijanca u Hrastovljanu. Drugo mjesto je pripalo njegovom klupskom kolegi Ivanu Makaniću dok je treći bio Darko Bendelja iz Lovačkog društva „Patka“ iz Svetog Đurđa.

Na ovom tradicionalnom turniru, koji se ove godine održao po 23. put, sudjelovalo je 40 lovaca ludbreške regije.

Domaćin Turnira, Lovačko društvo „Šljuka“ neprekidno djeluje 71 godinu. Osnovano je neposredno nakon Drugog svjetskog rata i prvi predsjednik je bio Antun Tkalčić iz Slanja.

Broj članova je neprekidno rastao i Društvo je samo prikupilo novac za kupnju bivšeg mlina u Hrastovljanu na rijeci Plitvici, koji je kasnije preuređen u lovački dom. Kupljeno je i više parcela zemljišta za potrebe jednogodišnjih i višegodišnjih remiza, za izgradnju volijera, kao i za uzgoj poljoprivrednih kultura čijim se plodovima tijekom zimskih mjeseci prihranjivala divljač u lovištu. Ali, nakon punih 51 godinu,  1996. godine, Društvo ostaje bez svog lovišta, kad su, zahvaljujući novom Zakonu o lovu zajednička otvorena lovišta kojima je upravljala Županija, stavljena na javnu licitaciju. 

Članstvo se podijelilo, jedan dio se odvojio i osnovao novu udrugu pod nazivom „Šljuka 96“, dok je dio lovaca odustao od lovstva. Ipak, bilo je i onih koji su ostali u Lovačkom društvu „Šljuka“ Martijanec pa je Društvo opstalo. Danas ima 28 članova, od kojih je nekoliko mladih pa se Društvo ne brine za svoju budućnost.  

Lovačko društvo „Šljuka“ danas aktivno sudjeluje u radu Lovačkog saveza Varaždinske županije, čije je ludbreški ogranak i pokrovitelj održanog turira.  

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prodaje se parcela bivšeg Varteksa u Ivancu, početna cijena 3,4 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju nekretnina u vlasništvu RH.

Među njima je i poziv za kupoprodaju zemljišta i zgrada bivšeg Varteksa u Ivancu.

Radi se o parceli od 10.532 metara četvornih, a početna cijena je 3,4 milijuna kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 22. prosinca 2021. do 10 sati.

Podsjetimo, u ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Godinu dana kasnije Grad Ivanec vratio je spomenuto zemljište državi. Sada država ponovo to zemljište prodaje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija za vikend u pojačanom nadzoru svih sudionika u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje