Povežite se s nama

Međimurje

Lovrec: „Zelena oaza i dalje će se razvijati u svim segmentima“

Objavljeno:

- dana

GORNJI MIHALJEVEC

Posebno svečano bilo je protekle subote u Općini Gornji Mihaljevec, koja je svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila svoj dan i 20 godina od osnivanja.

Bila je to prilika da se na jednome mjestu okupe svi koji su u tom razdoblju svojim angažmanom pomogli da Gornji Mihaljevec izraste u sredinu koja po mnogočemu može biti uzor drugima.

Manje mještana

– Počeci djelovanja Općine nisu bili nimalo lagani, jer smo krenuli od samih temelja. Nakon što su oformljena općinska tijela, mogli smo započeti s rješavanjem problema koji su mučili mještane – prisjetio se na početku svečanog programa Robert Kos, predsjednik Općinskog vijeća.
Na samim počecima općinsko čelništvo moralo se uhvatiti ukoštac s nedostatkom komunalne infrastrukture, zapuštenim prometnicama…

Općina se nalazi na nekim od najpopularnijih cikloturističkih trasa ovog dijela Europe

– Može se reći da su nedostajali osnovni uvjeti za kvalitetan život naših mještana. Srećom, danas, nakon 20 godina, Gornji Mihaljevec i sva njegova naselja imaju modernu infrastrukturu, što je glavni preduvjet za zadovoljstvo naših mještana. Treba istaknuti i da se u tom periodu broj stanovnika smanjio za 150, što je gotovo 40 obitelji. Upravo stoga moramo nastaviti raditi na novim projektima, kako bismo stvorili uvjete koji će zadržati mlade ljude da ostanu živjeti u ovom prekrasnom dijelu Međimurja – zaključio je Kos.
A da se na tome već naveliko radi, potvrdio je u svom govoru općinski načelnik Goran Lovrec. Kako je istaknuo, cilj aktualnoga općinskog vodstva i članova Vijeća je razvijati Gornji Mihaljevec u svim segmentima.

Za uređenje makadama u Križopotju osigurana su tri milijuna kuna

– Mnogo toga smo učinili u proteklih godinu dana, a rezultati našeg rada vidljivi su na svakom koraku. Na tome nikako nećemo stati, već smo si zacrtali ambiciozne planove za iduće razdoblje. Posebno ćemo se posvetiti realizacijama projekata izgradnje sportske dvorane i dogradnje Osnovne škole te proširenju prometnica i izgradnji biciklističkih staza. Sve to želimo realizirati kako bismo i dalje bili zelena oaza mira – istaknuo je načelnik Lovrec, podsjetivši pritom i da još dva projekta čekaju zeleno svjetlo na natječajima.

Pomoć Županije

– Riječ je o projektima rekonstrukcije dviju cesta i dogradnje Sportskog parka „Mladosti“.
Općina Gornji Mihaljevec pouzdanog partnera ima u Međimurskoj županiji. Potvrdio je to gost svečane sjednice, međimurski župan Matija Posavec.

Ako Općinsko vijeće izglasa projekt velike dvorane te je spremno pokriti financijsku razliku gradnje, Međimurska županija osigurat će novac za izradu projektne dokumentacije

– Dobru suradnju nastavit ćemo i u budućnosti. Ona uključuje i projekt izgradnje sportske dvorane. Ministarstvo obrazovanja nije pristalo graditi veliku dvodijelnu dvoranu, već se procijenilo da je zbog veličine Općine i broja učenika dovoljna manja, jednodijelna dvorana. No, ako Općinsko vijeće izglasa projekt velike dvorane te je spremno pokriti financijsku razliku gradnje, Međimurska županija osigurat će novac za izradu projektne dokumentacije – poručio je župan Posavec.

Također, međimurski je župan potvrdio projekt uređenja makadama u Križopotju, vrijedan tri milijuna kuna, kao i rekonstrukciju prometnica s uređenjem biciklističkih staza.
–Gornji Mihaljevec nalazi se na nekim od najpopularnijih cikloturističkih trasa, a to je činjenica koju moramo iskoristiti za jačanje turističkih potencijala ovog dijela Međimurja.
U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupila je novooformljena pjevačka sekcija Kulturno-umjetničke udruge „Lipa“.

 

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani predali automatske puške, spremnike, streljivo…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I nadalje je u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošloga petka i subote (26. i 27. veljače 2021.) policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Nastavite čitati