Povežite se s nama

Crna kronika

Ludbreg: ženu (63) stranac nazvao da je od kriptovaluta ostvarila dobit od 6000 eura…

mobitel, teleoperater

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 63-godišnjakinje da je oštećena računalnom prijevarom.

Ona je, prema prijavi, u dva navrata tijekom ovog mjeseca zaprimila pozive na svoj boj mobitela od strane nepoznatog muškarca koji joj se predstavio kao predstavnik organizacije za trgovanje kriptovalutama. Navedeni je obavijestio oštećenu da je na platformi kriptovaluta uočeno da je ostvarila dobit od oko 6000 eura te će joj ista dobit biti isplaćena nakon što na svoj mobitel instalira određenu aplikaciju te kad im ustupi podatke o svojoj banci i aplikaciji M-token, javila je PU varaždinska.

Kako je ona prije nekoliko godina trgovala kriptovalutama, povjerovala je nepoznatom te postupila po njegovom traženju. Nakon toga je putem aplikacije M-token vidjela da joj je s bankovnog računa isplaćen iznos od 3500 eura te je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Sličnim se slučajem bavila i međimurska policija.

Čakovečki policajci zaprimili su kaznenu prijavu 40-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela računalne prijevare na njegovu štetu.

Oštećeni je početkom rujna ove godine s namjerom ulaganja u kriptovalute putem mobilnih aplikacija stupio u kontakt s nepoznatom osobom. Na zahtjev prevaranta registrirao se na online račun za kriptovalute te pritom uložio nekoliko tisuća eura. Nakon nekog vremena zatražio je isplatu svoje zarade, ali je kao uvjet za isplatu od njega zatražen novac. Oštećeni je odbio izvršiti dodatnu uplatu, dok mu njegov uloženi novac nije isplaćen. U nekoliko navrata pokušavao je stupiti u kontakt s prevarantom, ali nije uspio zbog čega je prijevaru odlučio prijaviti policiji.

Protiv počinitelja zbog počinjena kaznenog djela računalne prijevare podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Žena na Općinskom sudu u Varaždinu lagala za svog muža, ali to nije dobro završilo za oboje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. veljače 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 37 godina zbog počinjenog kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenu 49-godišnjakinju tereti da je 19. srpnja 2022., na glavnoj raspravi pred Općinskim sudom u Varaždinu, ispitana kao svjedokinja u postupku koji se vodio protiv njezinog supruga zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, neistinito navela da je ona upravljala osobnim automobilom u trenutku nastanka prometne nesreće, iako je znala da automobilom nije upravljala ona nego njezin suprug, koji je nakon toga pravomoćnom presudom proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kancelarije poduzeća ukraden sef, šteta je više tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Između 22. i 28. veljače ove godine u Strahonincu, Poljskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog ormara smještenog u kancelariji privatnog poduzeća, ukrao je metalni sef u kojem su se nalazili vrijedni predmeti.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura, izvijestila je međimurska policija.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje