Povežite se s nama

Crna kronika

Na varaždinskoj obilaznici poginuo Kristijan Miličević: Bio je ljudina, omiljen među učenicima i kolegama

Objavljeno:

- dana

Na varaždinskoj obilaznici u utorak, 7. listopada život je izgubio 35-godišnji Kristijan Miličević, suprug i otac dvoje djece.

Riječ je o čovjeku koji je radio na Srednjoj školi Ivanec kao nastavnik nastavnika strojarstva u Srednjoj školi Ivanec.

Vrlo emotivno Srednja škola Ivanec oprostila se od svojeg djelatnika.

– Uspomena na njega živjet će vječno među učenicima, kolegama i svima koji su imali čast poznavati ga – ističu iz Srednje škole Ivanec.

Naime, Miličević je rođen je 22. studenog 1987. godine u Splitu. U Županji je pohađao srednju Tehničku školu, smjer strojarski tehničar. Na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu diplomirao je 2014. godine i stekao naziv magistar inženjer strojarstva. Od listopada 2018. godine Kristijan je bio zaposlen u Srednjoj školi Ivanec gdje je bio istinski omiljen među svojim učenicima.

– Njegova strast prema strojarstvu i lakoća prenošenja znanja bili su zarazni, a njegova nastava nikada nije bila dosadna. Kristijanov pristup poučavanju bio je poseban i inspirirajući, često se trudio povezati teoriju sa stvarnim životnim primjerima. Bio je učitelj koji je znao kako potaknuti znatiželju i entuzijazam kod svojih učenika, a usto je bio i njihov istinski prijatelj. Sposobnost da se poveže s mladima i razgovara s njima na njihovoj razini ostavila je dubok dojam na mnoge od njih. Njegova bliskost s mladim ljudima i razumijevanje njihovih potreba bili su posebni jer je u učionici stvarao ugodno okruženje gdje su se mladi ljudi osjećali podržani i uvažavani. Učenicima je pružao više od samog obrazovanja – pružao im je osjećaj sigurnosti, povjerenja i razumijevanja – ističu iz Srednje škole Ivanec.

No, nije bio samo odličan nastavnik.

– Kristijan je bio osoba koja je uvijek nosila osmijeh na licu i koja je svojim duhovitošću usmjeravala pozitivnu energiju prema svima oko sebe. Njegova sposobnost da svaku situaciju pretvori u šalu ili poučnu priču te da podigne atmosferu oko sebe činila ga je jedinstvenim učiteljem i kolegom. Također je bio poznat po svojoj velikodušnosti i spremnosti da pomogne drugima. Bio je prava ljudina koji je uvijek bio tu kada je netko trebao podršku, savjet ili samo toplu prijateljsku riječ i zagrljaj. Njegova nesebičnost i srdačnost ostavili su trajni utisak na sve koji su imali priliku surađivati s njim. Kristijanova uloga kao prijatelja i kolege bila je neprocjenjiva. Stoga ćemo zauvijek čuvati uspomene na Kristijana Miličevića kao na iznimnog prijatelja, mentora i učitelja.

Pogibija Kristijana Miličevića ostavila je veliku prazninu u srcima svih koji su ga poznavali. Njegova prerana smrt podsjeća nas na krhkost života i važnost cijenjenja svakog trenutka. On će ostaviti neizbrisiv pečat u sjećanju svih onih koji su imali privilegiju poznavati ga, a njegovo naslijeđe ostat će živo i inspirirajuće za buduće generacije. Dragi Kristijane, počivaj u miru – emotivno su napisali.

Crna kronika

Žena na Općinskom sudu u Varaždinu lagala za svog muža, ali to nije dobro završilo za oboje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. veljače 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 37 godina zbog počinjenog kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenu 49-godišnjakinju tereti da je 19. srpnja 2022., na glavnoj raspravi pred Općinskim sudom u Varaždinu, ispitana kao svjedokinja u postupku koji se vodio protiv njezinog supruga zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, neistinito navela da je ona upravljala osobnim automobilom u trenutku nastanka prometne nesreće, iako je znala da automobilom nije upravljala ona nego njezin suprug, koji je nakon toga pravomoćnom presudom proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Iz kancelarije poduzeća ukraden sef, šteta je više tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Između 22. i 28. veljače ove godine u Strahonincu, Poljskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog ormara smještenog u kancelariji privatnog poduzeća, ukrao je metalni sef u kojem su se nalazili vrijedni predmeti.

Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura, izvijestila je međimurska policija.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje