Povežite se s nama

Život i društvo

Lukom je nabavio nove strojeve i spremno očekuje prvi snijeg i izlazak na ulicu

Objavljeno:

- dana

Lukom spreman

Ludbreška zimska služba i komunalna tvrtka Lukom spremni su za zimske uvjete.

U razgovoru s novinarima direkor ludbreškog komunalca, Lukoma, Alen Sabol  je  rekao kako je uz dosadašnju mehanizaciju  tvrtka nabavila i nova tri vozila. – Tako sad zajedno s kooperantima imamo 20 vozila – rekao je Sabol. Najavio je da će Lukom ove godine pojačano čistiti nogostupe kako bi se pješaci lakše kretali.  U skladištu je spremno 20 tona soli i 50 kubika kamenog posipala.  

Iako je u subotu u pojedinim dijelovima Županije već bilo prvih intervencija zimske službe, Lukom još nije trebao izaći na ulicu.  Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić zadovoljan je poslom gradskog komunalca i vjeruje da će tako biti i ubuduće. –  Nabavljena je nova oprema a potpisani su i ugovori s izvođačima za ona naselja na području Ludbrega gdje Lukom ne može prioritetno odraditi posao. Zadnjih smo godina imali sreće s malim količinama snijega ali spremni smo i za slučaj jake zime – rekao je Bilić.  

Direktor Sabol to je i potvrdio te istaknuo spremnost radnika Lukoma za intervenciju kad i gdje god će biti potrebno. I radnici su dobili nove, suvremene jakne za hladnu zimu – lagane, tople i nepromočive – Prognoze idu u prilog dobrom vremenu i slijedeća dva tjedna ne bi trebalo biti padalina – zaključio je Alen Sabol.

Zimska služba Ludbrega organizirana je za cijelo zimsko razdoblje, od 15. studenog ove do 15. travnja iduće godine.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Biskup Radoš ove nedjelje blagoslivlja slikoreljefe u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bože Radoš

Varaždinski biskup Bože Radoš prigodom svoga prvoga službenoga pastoralnog pohoda Župi sv. Martina Biskupa u Varaždinskim Toplicama, u nedjelju, 8. kolovoza, blagoslovit će dva nova slikoreljefa.

Riječ je o slikoreljefima sv. Ivana Pavla II. i sv. Leopolda Mandića autora Stjepana Đukića Pište. Tim umjetničkim djelima i naknadnom postavom krstionice oplemenjuje se umjetničko oblikovanje prostora crkve Sv. Martina, vrijedne barokne građevine, ističu iz Varaždinske biskupije.

– Misnim slavljem koje predvodi biskup Radoš s početkom u 10 sati župna zajednica ulazi u radosno slavlje  godišnjeg „klečanja“ –  koje se ove godine slavi 10. kolovoza – poručuju iz Biskupije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Idući tjedan promjenjivo i niže temperature, u četvrtak obilna kiša popraćena grmljavinom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon današnjeg promjenjivog vremena s razdobljima sunca, oblaka, kiše i grmljavine, i u ponedjeljak, 2. kolovoza, će na sjeveru Hrvatske biti promjenjivo, ali s manje kiše, iščitava se sa stranica Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Uglavnom će biti sunčano uz promjenjivu naoblaku. Malo kiše bi moglo pasti prije podneva, a onda je ne bi trebalo biti do četvrtka, kada meteorolozi najavljuju obilniju kišu s mogućim grmljavinskim nevremenom.

Velikih vrućina zasad nema na vidiku – temperatura zraka u idućem tjednu bit će osjetno niža nego što je bila ovaj tjedan, pa će tako već sutra najniža temperatura iznositi od 13 do 18 stupnjeva, a najviša dnevna bit će oko 24 Celzijeva stupnja.

U srijedu će temperatura opet malo porasti, ali neće se približavati brojki od 30 – zadržavat će se oko 26 Celzijevih stupnjeva.

Vjetar će biti slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje