Povežite se s nama

Život i društvo

Lukom je nabavio nove strojeve i spremno očekuje prvi snijeg i izlazak na ulicu

Objavljeno:

- dana

Lukom spreman

Ludbreška zimska služba i komunalna tvrtka Lukom spremni su za zimske uvjete.

U razgovoru s novinarima direkor ludbreškog komunalca, Lukoma, Alen Sabol  je  rekao kako je uz dosadašnju mehanizaciju  tvrtka nabavila i nova tri vozila. – Tako sad zajedno s kooperantima imamo 20 vozila – rekao je Sabol. Najavio je da će Lukom ove godine pojačano čistiti nogostupe kako bi se pješaci lakše kretali.  U skladištu je spremno 20 tona soli i 50 kubika kamenog posipala.  

Iako je u subotu u pojedinim dijelovima Županije već bilo prvih intervencija zimske službe, Lukom još nije trebao izaći na ulicu.  Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić zadovoljan je poslom gradskog komunalca i vjeruje da će tako biti i ubuduće. –  Nabavljena je nova oprema a potpisani su i ugovori s izvođačima za ona naselja na području Ludbrega gdje Lukom ne može prioritetno odraditi posao. Zadnjih smo godina imali sreće s malim količinama snijega ali spremni smo i za slučaj jake zime – rekao je Bilić.  

Direktor Sabol to je i potvrdio te istaknuo spremnost radnika Lukoma za intervenciju kad i gdje god će biti potrebno. I radnici su dobili nove, suvremene jakne za hladnu zimu – lagane, tople i nepromočive – Prognoze idu u prilog dobrom vremenu i slijedeća dva tjedna ne bi trebalo biti padalina – zaključio je Alen Sabol.

Zimska služba Ludbrega organizirana je za cijelo zimsko razdoblje, od 15. studenog ove do 15. travnja iduće godine.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje