Povežite se s nama

Kultura

M. Morandini novi je ravnatelj Muzeja

Objavljeno:

- dana

Složili se nakon drugog natječaja

Zeleno svjetlo na prvom natječaju Upravno vijeće dalo je Spevecu, što nije naišlo na odobravanje Vijeća.

Miran Bojanić Morandini novi je ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin, potvrđeno je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća. Upravo je on ponudio program koji se Upravnom, Stručnom pa tako i Gradskom vijeću činio kao inovativan plan razvoja ove institucije.

Otvorenost

Razvojan i sa svježom vizijom – takvim je procijenjen Morandinijev program za ovu poziciju u drugom krugu natječaja te je dobio krajnju podršku Odbora za imenovanja te vijećnika Gradskog vijeća. 
 
Idejama je ovaj dugogodišnji turistički djelatnik nadmašio Ljerku Šimunić, koja trenutno obavlja dužnost ravnateljice muzeja, povjesničarku umjetnosti i etnologinju Vesnu Pascuttini Juraga i varaždinskog umjetnika Darvina Butkovića.
 
Od izmjena u prijamnom uredu preko sadržajne otvorenosti do poboljšanog marketinga i prodaje – sve to obuhvaćeno je Morandinijevim programom. 
 
To uključuje i individualne pristupe posjetiteljima kroz specifične programe, individualizaciju priča (kroz priče koje su posjedovale dio sadašnje imovine muzeja i slično), dodatna istraživanja… Sve to trebalo bi postave varaždinskog muzeja, prema njegovoj viziji, voditi u budućnost. Osim toga, u to bi se uključila i prodaja, što je prema njegovoj viziji, osnovni zadatak ravnatelja u muzeju budućnosti.
 
Miran Morandini dugogodišnji je turistički djelatnik. Protekle je tri godine bio zaposlen u Turističkoj zajednici te je na tom području stekao veliko iskustvo, a dio njegovog programa odnosi se također i na povezivanje kulture i turizma. 

Turizam i kultura

Kako ističe u radu, upravo je povezanost turističkog sektora s ovom ustanovom jedna od stvari na koje treba posebno obratiti pozornost, jer bi mogla biti izvor prihoda od kojeg bi se financirale daljnje djelatnosti. Hoće li mu to uspjeti, pokazat će rezultati u naredne četiri godine, koliko će trajati mandat. 

Drugi natječaj u nekoliko mjeseci

Podsjetimo, ovo je već drugi natječaj za ravnatelja Gradskog muzeja u samo nekoliko mjeseci, a drugi je i Morandiniju. Naime, prvi natječaj završio je prije nekoliko mjeseci no neuspješno. Od prijavljenih kandidata, među kojima je bio i Morandini, zeleno svjetlo Upravnog vijeća dobio je dosadašnji i dugogodišnji ravnatelj Branko Spevec. No, unatoč tome i na iznenađenje mnogih, Odbor za imenovanja to mišljenje nije uvažio, sa objašnjenjem da ovu poziciju treba prepustiti nekom mlađem i s vizijom, nakon čega je natječaj ponovno raspisan a mjesto vršitelja dužnosti je pripalo Ljerki Šimunić. Morandini je u drugom pokušaju dobio potvrdu većine, a hoće li to opravdati vidjet će se u naredne četiri godine. 

Izvor:
Foto:

Kultura

Uskoro 3. festival dječjih amaterskih kazališta u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu „Rudar“ dom je kazališnih amatera i dom državne smotre hrvatske pučke drame, a ove će godine ponovo biti i dom malih kazališnih amatera.

Novost je ove godine skupina iz Sinja, Sinjsko pučko kazalište s predstavom Ivica i Marica u začaranoj šumi. Predstave će se odvijati od srijede do subote u terminima u 11.00 sati i ulaz je slobodan za sve.

-Molimo samo da se svi zainteresirani vrtići i škole prijave na mail [email protected] . Ovo je, kao što naslov govori, treće izdanje festivala koji je ime dobio po lokalnoj mitologiji i svojevrsna je uvertira u jesensku, državnu smotru hrvatske pučke drame – Murski cimeri – poručuju iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Kultura

Puhački orkestar grada Ludbrega ostvario povijesni rezultat, osvojili zlatnu plaketu na državnom susretu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Puhački orkestar grada Ludbrega nastupio je na Državnom susretu puhačkih orkestara u Zagrebu.

Ovaj 37. po redu susret održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavljena je snaga kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Ludbreški puhači ostvarili su povijesni rezultat donijevši u Ludbreg prvu zlatnu plaketu s osvojenih 90 bodova u C kategoriji.

Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje