Povežite se s nama

Međimurje

Mališani iz Udruge udomitelja djece Međimurja posjetili otok Krk i prvi put vidjeli more

Objavljeno:

- dana

Djeca i udomitelji iz Udruge udomitelja djece Međimurja nedavno su posjetili Punat na otoku Krku.

Jednodnevni izlet mališanima je ostao u lijepom sjećanju te su se kući vratili s pregršt uspomena.

– Bilo je doista nezaboravno. Sama vožnja preko Krčkog mosta izazvala je oduševljenje i radost kod djece koja dosad nisu imala priliku voziti se mostom koji spaja kopno i otok. Djeca su se odlično zabavila, puno toga naučila, a brojni od njih sad su prvi put vidjeli i osjetili more – rekli su iz Udruge udomitelja djece Međimurja.

Izlet ne bi bio moguć bez Humanitarne udruge Fijolina koja je prepoznala potrebu i tijekom Porcijunkulova organizirala akciju prikupljanja donacija upravo za tu svrhu.

Uz građane, svoj doprinos su dali i Grad Čakovec, Grad Mursko Središće, Grad Prelog, Centar za socijalnu skrb Čakovec te Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Prelog.

– Zahvaljujemo svim donatorima što podržavaju naš rad i trud kako bi se djeca koja se nalaze u udomiteljskim obiteljima osjećala ravnopravno i prihvaćeno – poručili su iz Udruge.

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje