Povežite se s nama

Sport

Marko Rog: Nedostajala je mamina kuhinja, a vjerujem da će iduća sezona u Napoliju biti još bolja

Objavljeno:

- dana

Nogometaš iz Nedeljanca

Marko Rog prošle sezone iz Dinama je prešao u Napoli za oko 16 milijuna eura potpisavši ugovor na pet godina. Ove sezone za Napoli je skupio 15 nastupa i stigao kući na zasluženi odmor.

– Bolje se osjećam. Jezik napreduje. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja – rekao je Marko Rog koji je cijelo vrijeme bio u reprezentativnom kadru u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Protiv Islanda nije odigrao ni minute, a Vatreni su poraženi s minimalnih 1:0

– Dogodila se loša utakmica. Teško je uvijek nakon duge i naporne sezone odigrati jednu utakmicu. Mogli smo puno lakše dočekati nastavak kvalifikacija, no još smo vodeći i najbolja smo reprezentacija u skupini. Vjerujem da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo– rekao je Marko kojem je iznimna čast igrati za Vatrene, a za najveće zvijezde Modrića, Mandžukića i Rakitića ističe da su izuzetno pristupačni.

– Kad sam stigao u reprezentaciju, dečki su me izrazito lijepo primili. Bez obzira što neki igraju u Realu, Barceloni, Juventusu ili Interu, uvijek su spremni pomoći.– objasnio je 22-godišnjak kojem uvijek lijepo stići u rodni kraj.

– Uvijek se lijepo vratiti u Nedeljanec, družiti se s obitelji i prijateljima. Ipak, mamina kuhinja najviše nedostaje – dodao je Rog i prokomentirao osvajanje dvostruke titule nogometaša Rijeke.

Dinamo i NK Varaždin

– To me iznenadilo. Mnogo se igrača promijenilo u Dinamubi vjerojatno je to razlog, no držim da će se Dinamo već iduće sezone vratiti na tron hrvatskog nogometa – rekao je Nedeljančan.

Također, prati i varaždinski nogomet i iznimno mu je drago što se NK Varaždin plasirao u 2. HNL.

-Drago mi je da se konačno nešto pokrenulo. Stvarno mi je drago, da teže nečemu. Gradu nedostaje prvoligaš. Vidjelo se po finalu Kupa koliko je ljudi bilo na utakmici. Želim im svu sreću i vjerujem da  će se brzo vratiti u 1. HNL – zaključio je Rog.

Izvor:
Foto:

Sport

U Nedeljancu će se održati 30. Memorijalni nogometni turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na igralištu Nogometnog kluba Nedeljanec u subotu, 27. srpnja održat će se 30. Memorijalni turnir u spomen na sve preminule igrače i članove kluba.

Uz domaćina nastupit će Mladost iz Margčana, Plitvica iz Gojanca i Polet iz Cestice.

– Za razliku od dosadašnjih memorijalnih turnira koji su se održavali uglavnom u nedjelju ovaj put smo odlučili održati u subotu i to u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima. Uz obilje dobrog nogometa, neće nedostajati ića i pića, stoga Vas sve pozivamo da dođete! – ističu iz NK Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Nikola Lukman napravio prvi međimurski nogometni časopis

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sportski novinar i član Udruge sportskih novinara Međimurja ostvario je još jedan novinarski san.

Nikola Lukman je 2018. godine pokrenuo lokalni sportski portal Međimurska Sportska Mreža koji danas na društvenim mrežama ima više od 26 000 pratitelja dok godišnja čitanost portala seže do 7 milijuna pogleda.

Nakon prvog sna kojeg je ostvario 2018. godine, Lukman je oduvijek imao tihu patnju. Njegova tiha patnja bilo je tiskano izdanje nogometnog časopisa. Ono o čemu je maštao, na vidjelo je došlo 21. lipnja 2024. godine. Tog dana je u sklopu tjednika „Međimurske novine“ izašao prvi međimurski nogometni časopis pod imenom „Međimurski nogomet“.

– Od srca zahvaljujem Tomislavu Novaku, direktoru Međimurskih nogometa koji me saslušao, a onda mi dao i zeleno svijetlo kako bi u zajedničkoj suradnji napravili prvi međimurski nogometni časopis. Sama priprema časopisa trajala je nekoliko mjeseci, a tog, 21. lipnja srce mi je bilo ispunjeno. Mjesec dana kasnije još uvijek nisam svjestan ostvarenja jednog djela sna – poručio je Nikola Lukman, poznati međimurski sportski zaljubljenik.  

U prvom izdanju časopisa „Međimurski nogomet“ može se pronaći razne priče međimurskih nogometaša, sportskih djelatnika, ali i priče o najuspješnijim međimurskim klubovima.

Ako i vi želite pročitati prvo izdanje „Međimurskog nogometa“, kliknite na ovaj link i pronađite elektronsko izdanje.

Link za Međimurski nogomet – https://issuu.com/mnovine/docs/me_imurske_novine_prilog_1501_me_imurski_nogomet

Nikola Lukman je član Hrvatskog zbora sportskih novinara od 2020. godine, a godinu kasnije dobio je nagradu za lokalno novinarstvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje