Povežite se s nama

Međimurje

Matica hrvatska u Zagrebu će se 24. ožujka posvetiti Kalmanu Mesarić

Objavljeno:

- dana

Matica hrvatska u Zagrebu drugu godinu zaredom organizira Dan Kalmana Mesarića.

Matica predstavlja Kalmana Mesarića u sklopu djelatnosti Odjela za kazalište i film, gdje se predstavlja ne samo osoba i djelo Kalmana Mesarića nego i sama manifestacija kao dobar primjer djelovanja u kulturi, jer priredba, kažu iz Matice, na najbolji način pokazuje kako je u današnje vrijeme moguće oduprijeti se medijskoj buci koja nam nameće čudnu sliku svijeta – globalnu, bešćutnu, bezličnu, crnu.

– Jedino zagovarajući vrijednosti koje volimo i potičući vlastitu sredinu da djeluje možemo upoznati i zavoljeti same sebe i ono dobro u sebi. Iz Matice najavljuju raznovrstan program.Slušat ćemo kako je to bilo zadržati vlastiti svjetonazor u nesklonim vremenima (Vladimir Lončarević), o urbanoj komediji I u našem gradu, koja dokazuje da postoje i Glembajevi sa sretnim krajem (Sanja Nikčević), Ernest Fišer predstavit će tematski broj Kola koji govori o Mesariću kao plesnom kritičaru, zavičajnom piscu ili teoretičaru i redatelju, dok će Mirjana Hržić, osnivačica Dana Kalmana Mesarića, govoriti o manifestaciji, njezinim počecima, ostvarenjima i planovima. Govornike će “poduprijeti” Kazališna scena Kalmana Mesarića s izvedbom dijelova komedije I u našem gradu. Primjerak tiskane komedije moći će se dobiti na predstavljanju.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Forestland: međimursku “šumicu” zapalili zvuci elektroničke glazbe!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Julien Duval / Forestland

Prvi #nolimits festival na sjeveru Hrvatske odradio je svoj prvi festivalski dan! Nekoliko tisuća posjetitelja na Forestlandu je plesalo na ritmove vrhunskih DJ-a sve do kasnih jutarnjih sati.

Umek, Nusha, Vedran Car, Matroda, Nelson Dior, Chelsea Latev, Lawrence Apaga i mnogi drugi na Forestlandu su nam omogućili na nekoliko sati onaj osjećaj koji gotovo dvije godine tražimo, slobodu, ritam i glazbu. Gotovo 512 dana prošlo je od prošlog izdanja, a upravo jučer smo osjetili energiju koja nam je nedostajala.

– Posljednji veliki festival na kojem sam nastupao bio je upravo Forestland” rekao nam je Nizozemac Lawrence Apaga.

– Sretan sam što sam opet ovdje, a ovog puta doveo sam i još nekoliko prijatelja iz Nizozemske. Publika mi je jako nedostajala i presretan sam što sam se vratio na Forestland!

Slovenska techno mega zvijezda Uroš Umek gotovo sedam stotina ravera rasplesao je svojim techno setom na Forestroom pozornici gdje je podsjetio sve na stare dane #nolimit techna:

– Nakon dugo vremena sam bio u Međimurju, drago mi je da sam došao na Forestland i da je publika prihvatila energiju mog seta, lijepo je vidjeti ponovo publiku i gužvu! – rekao je.

Danas vas čeka slovenska rap i hip hop autorica Senidah, ali i Mark Sixma, Corti Organ, dok na Forestroom dolaze e-Base, Yakka, Pintha, Kranudler i slovenska techno producentica Tea Vučković.

Forestland svoja vrata otvara danas od 14:00 sati, a ulaznice po 120 kn potražite na ulazu, gdje će se moći obaviti i testiranja na COVID po 25 kn za sve one koji to (još) nisu obavili.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!