Povežite se s nama

Međimurje

Međimurci se rado uključili u akciju za pomoć djeci „Ukras ponesi, radost donesi!“

Objavljeno:

- dana

Četrdesetak djece koja dolaze iz socijalno osjetljivih obitelji, a pohađaju gradske osnovne škole, izradila su unikatne božićne ukrase te na njih ispisala svoje božićne želje.

Tim se ukrasima u subotnje prijepodne, 18. prosinca, ukrasilo božićno drvce na Franjevačkom trgu u Čakovcu te su pritom građani dobili priliku izabrati po jedan, odnijeti ga svojim kućama i što je najvažnije, razveseliti mališane ispunjenjem njihovih skromnih želja. „Lutka, autić, pernica, ruksak, čokolada, tenisice, knjiga, društvena igra….“, neke su od želja mališana koje će im mnogi građani ove godine i ostvariti.

U okviru humanitarne akcije naziva „Ukras ponesi, radost donesi!“, prve ukrase i želje preuzeli su čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i međimurski župan Matija Posavec, uz mnogobrojne građane velikog srca koji su s radošću iščekivali novu humanitarnu akciju u okviru Adventa.

Gradonačelnica Čakovca

I ove je godine velik broj Međimuraca i Čakovčanaca dalo svoj doprinos te im je gradonačelnica tom prilikom zahvalila te pozvala da kada se u šetnji gradskim središtem još jednom pogledaju na veliko drvce gdje ih možda čeka još jedna neostvarena dječja želja.

– Ljubav i empatija emocije su jedinstvene ljudima, ovakvim akcijama potvrđujemo sami sebi da smo unatoč svemu to i ostali – dodala je gradonačelnica Cividini ponosna na mališane koji su se uključili u akciju, ali i građane koji su i ovog puta nesebično pomogli.

Spomenimo kako su se u božićnu akciju uključile osnovne škole kojima je Grad Čakovec osnivač (I., II., III. Osnovna škola, COO, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec) te su se pritom pobrinuli da svi zajedno razvesele najmlađe sugrađane i daruju ih povodom blagdana Božića.

Podsjećamo, svi oni građani koji još uvijek nisu dobili podatke o djeci čija su imena na čestitkama, mogu ih dobiti u Gradu Čakovcu.

Međimurje

Smotra KUD-ova na Danima Općine Goričan: brojni posjetitelji uživali u festivalu plesa, pjesma i glume

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prekrasnom ambijentu jezera Šuderica, a u okviru obilježavanja Dana Općine Goričan održana je Smotra KUD-ova na kojoj su uz domaćina KUD Goričan, svoja plesna, pjevačka i glumačka umijeća prikazali šest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i Mađarske. Program Smotre atraktivnim su nastupim otvorile Mažoretkinje Goričana.

Da su ovogodišnji Dani Općine Goričan naišli na samo pozitivne reakcije potvrdio je i općinski načelnik Emanuel Sinković koji je poručio da mu je srce na mjestu kada vidi ogromno zajedništvo udruga i mještana.

– Zaista smo se potrudili da bi ovogodišnji Dani Općine bili za sve generacije, a kao šećer na kraju uživali smo u prekrasnom kulturnom poslijepodnevu gdje su općinske udruge pokazale zašto im s punim pravom tepamo da su one naše najveće bogatstvo – rekao je načelnik Sinković.

S obzirom da su udruge te koje se aktivno uključuju u događanja i obogaćuju društveni život lokalne sredine, načelnik Sinković naglasio je da to treba znati očuvati.

– Želja nam je da se naši najmlađi još intenzivnije uključuju u rad KUD-a da bi ga imao tko u budućnosti voditi. Možemo se pohvaliti sa zaista velikim brojem aktivnih udruga, a glavni cilj ovogodišnjih Dana Općine smo ostvarili, okupili smo se i pokazali zajedništvo – zaključio je Sinković.

Bogati nedjeljni program započeo je jutarnjom svetom misom, dok su se u poslijepodnevnim satima posjetitelji mogli okušati u streličarstvo i gađanju interaktivnih meta. Nakon sporta uslijedio je nastup Mažoretkinja Goričan koje su ostvarile brojne zapažene rezultate u Međimurju, Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Dani Općine bili su ovo prilika da se publici predstave one najmlađe, u uzrastu od pet do deset godina, a s obzirom da im je ovo bio prvi javni nastup posjetitelji su ih nagradili velikim pljeskom.

Nakon mimohoda KUD-ova od Doma kulture do Šuderice započeo je festival plesa, pjesme i glume. Osim domaćina svojim su se nastupima predstavili: KUD Kaštel Pribislavec, Pjevački zbor Ružmarin iz Murakeresztúra, KUD Cret, KUD Sumarton, KUD Strmec i KUD Mijo Stuparić iz Velike Ludine.

– S obzirom da je interes gostiju za dolaskom i nastupom u Goričanu bio stvarno velik, moram pohvaliti naš KUD i Martinu Pahek na odličnoj organizaciji Smotre zahvaljujući kojoj je puno prekrasnih slika iz naše Općine obišlo Hrvatsku – zaključio je načelnik Sinković.

Zahvaljujući srebrnoj baristici Mateji Munki svi ljubitelji kave uživali su u pravoj poslastici – degustaciji gorčke, međimurske i turske kave s rumom i jajetom. Dobra zabava nastavila se nastupom Tamburaškog sastava „Vragolani“.

Nastavite čitati

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: aktivni ljetni praznici na sportskim kampovima za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Općine Nedelišće je od 27. lipnja do 19. kolovoza organizator sportskih kampova pod nazivom „Sportsko ljeto 2022.“. Program je namijenjen učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine Nedelišće. Kotizacija za sudjelovanje na svim kampovima iznosi 100 kuna.

Prvi tjedan, od 27. lipnja do 1. srpnja, je rezerviran za odbojku, a treninge će voditi treneri Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal. Potom redom slijede: nogomet (4. – 8. srpnja, NK Nedelišće), tenis (11. – 15. srpnja, TK Nedelišće), rukomet (18. – 22. srpnja, RK Nedelišće), karate (25. – 29. srpnja, KK Međimurje), atletika (1. – 4. kolovoza, AK Nedelišće), gimnastika (8. – 12. kolovoza, GK Nedelišće) i košarka (16. – 19. kolovoza, KK Nedelišće). Svi kampovi će se održavati u vremenu od 9 do 12 sati.

Prijave su moguće putem on-line prijavnice na internetskim stranicama Zajednice, preuzimanjem i popunjavanjem prijavnice koja se potom šalje na e-mail: [email protected] te osobno na recepciji SGC-a Aton.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje