Povežite se s nama

Međimurje

Međimurskoj županiji i Gradu Prelogu 1,3 milijuna kuna za kulturne aktivnosti osoba starijih od 54 godina

Objavljeno:

- dana

Međimurski župan Matija Posavec i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, potpisali su u Ministarstvu kulture ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u sklopu programa „Umjetnost i kultura 54+“.

Međimurska županija je za projekt „Impuls za 54+“ dobila 936.000 kuna, a Grad Prelog za projekt „Zlatne godine“ 373.000 kuna.

„Umjetnost i kultura 54+“ je program koji za cilj ima uključivanje osoba starijih od 54 godine,  kao i osoba s invaliditetom u kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz kulturne i kreativne aktivnosti, čime će se nastojati potaknuti njihovo aktivno sudjelovanje u društvenom životu. Time se želi podići svijest o važnosti kulture i umjetnosti u prevenciji socijalne isključenosti starijih osoba, posebno osoba s invaliditetom.

Partneri Međimurske županije na projektu su Kulturno umjetničko društvo „Mura“ iz Murskog Središća, Matica umirovljenika Međimurske županije i Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec. Partneri Grada Preloga su Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije te Knjižnica i čitaonica Grada Preloga.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje