Povežite se s nama

Međimurje

“Mišice“ iz Nedelišća preplavile opatijsko Korzo

Objavljeno:

- dana

Maškarada

Mažoretkinje Nedelišća sudjelovale su na 21. izdanju Dječjega karnevalskoga korza u Opatiji.

Ulice prekrasnoga grada smještenoga u Kvarnerskom zaljevu preplavile su maškare iz čak 30 grupa s ukupno više od 2.000 sudionika pod maskama. Na već uhodanoj ruti od opatijske tržnice do kupališta Slatina, praćene pogledima tisuća gledatelja, maškare su predstavile svoje osebujne kostime, maske i koreografije. Sve to odvijalo se uz bodrenje animatora i voditelja na šest stanica duž glavne opatijske ulice. Ispred brojnih posjetitelja koji su znatiželjno pratili povorku prodefilirale su i brojne Nedelišćanke. One su se ovog puta predstavile kao “rasplesane mišice“. Povorka je završila mimohodom na kupalištu Slatina, gdje je zabava nastavljena uz koncert grupe Colonia. Mažoretkinjama Nedelišća ovo je već jubilarno peto gostovanje u Opatiji. Ispred domaće publike nastupile su u subotu, 18. veljače, predvodeći povorku tradicionalnog Fašnika u Nedelišću.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje