Povežite se s nama

Život i društvo

Mještani Gornjeg Ladanja skakali u vrećama, bacali kamenje, nosili jaje u žlici i ludo se zabavljali

Objavljeno:

- dana

2. Seoske sportske igre

Na terenima športsko rekracionog centra SRC “Kapla“ u Gornjem Ladanju održane su 2. seoske sportske igre kojima je obilježen Dan državanosti.

Igre su okupile veliki broj mještana koji su se natjecali u brojnim disciplinama prilagođenima svakom uzrastu.

Najmlađi su se natjecali u skakanju u vrećama, nošenju jajeta u žlici i guranju kotača. U drugom dijelu sportskih natjecanja, osim stolnog tenisa, odbojke na pijesku, povlačenja užeta i bacanja kamena s ramena, održano je natjecanje u malom nogometu. Uz domaće ekipe, sudjelovala je i ekipa iz Donjeg Vratna.

Posebnu atrakciju na 2. Seoskim igrama u Gornjem Ladanju izazvali su najmlađi natjecatelji, a veliki interes izazvala je disciplina potezanja užeta kod žena.

Organizatori igara osigurali su hranu i piće za sve natjecatelje i posjetitelje. Na seoskim igrama bio je i Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica koja je bila generalni pokrovitelj 2. Seoskih sportskih igara.

Izvor:
Foto: Foto: Općina Vinica

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje