Povežite se s nama

Međimurje

Mladi napreduju, a očekivanja su sve veća

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U Karlovcu je održan završni turnir Odbojkaške regije Centar za mlađe kadete.

Nakon što je odigrano deset kola natjecanja, u završnici za prvaka i plasman na Prvenstvo Hrvatske našle su se tri ekipe – Sisak, Centrometal i Karlovac. Centrometal je do Karlovca ostvario osam pobjeda od 2:0 te je dva puta poražen od Siska u neizvjesnim utakmicama s 2:1. Već prije završnice znalo se da će Sisak biti prvi, Centrometal drugi, a Karlovac treći. Te tri ekipe plasirale su se na Državno prvenstvo koje će se od 12. do 14. svibnja održati u Rovinju.
U borbi od četvrtog do šestog mjesta igrali su Daruvar, Kitro Varaždin i Čazma.

Na završnom turniru Centrometal je prvo pobijedio Karlovac s 25:16 i 25:23. U završnom susretu je prvi put pobjedio Sisak i pokazao napredak. Prvi set otišao je na stranu Siska s 25:14, drugi je osvojio Centrometal s 25:23, a u trećem su Međimurci bili dominantni i slavili s 15:7. Ove dvije ekipe pokazale su se mnogo bolje od ostalih, jedine poraze u cijelome natjecanju imale su samo međusobno. Sisak je na kraju natjecanje završio s 22 boda, a Centrometal s 20.

Po završetku podijeljene su medalje te pehari za najbolje momčadi i pojedince. Igrač Centrometala Niko Vidović dobio je pehar za najboljeg napadača Prvenstva.
Za Centrometal su nastupili Rene Rihtarec, Niko Vidović, Filip Jengić, Bartol Marodi, Leon Vugrinec, Luka Lesinger, Antonio i Marko Mihalinčić, Mihael Grabar, Roberto Novak i Tibor Tarandek, a ekipu je vodio Josip Treska. Veći dio ekipe plasirao se i na osnovnoškolsko Državno prvenstvo predstavljajući OŠ Nedelišće.

Izvor:
Foto:

Međimurje

„Moji doli i bregi“: Lea Ciglarić i Mario Blažević snimili najbolje fotografije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine u organizaciji Lokalne akcijske grupe „Međimurski doli i bregi“ održan je sada već tradicionalni fotografski natječaj „Moji doli i bregi“. Natječaj je bio otvoren od 17. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine, a ukupno je pristiglo 58 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a: PG Geler, OPG Nenad Preiner, Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“, OPG Nedin Sarač, OPG Christian Preložnjak, OPG Igor Hrustek, OPG Vesna Branilović, OPG Vlasta Sršan, Vina Jakopić i Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“.

Sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama poljoprivrede i turizma, a sve su morale biti snimljene na području LAG-a „Međimurski doli i bregi“. Stručni žiri, koji su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek, odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije.

U kategoriji Poljoprivrede prvo mjesto pripalo je Lei Ciglarić, a fotografija prikazuje u Međimurju već pomalo nesvakidašnji motiv – stočarstvo. Na drugom mjestu pažnju žirija je privukla zlatnožuta boja s međimurskih polja autorice Alenke Novak s motivom koji dočarava radišnost međimurskog kraja.

U kategoriji Turizam prvo mjesto otišlo je u ruke Marija Blaževića s fotografijom prekrasnih „bregi“ gornjega brdovitog Međimurja i slovenskim planinama u pozadini, a da Međimurci znaju i uživati govori motiv autorice Andreje Turk s međimurskog ribnjaka koji to zorno i prikazuje pa je zaslužio drugo mjesto.

– Zahvaljujemo svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dolova i bregova – poručuju iz LAG-a „Međimurski doli i bregi“.

Lea Ciglarić
Mario Blažević
Alenka Novak
Andreja Turk

Nastavite čitati

Međimurje

COVID-19: u Međimurju 21 novi slučaj zaraze, hospitalizirano je 14 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađen je 121 uzorak, od čega je evidentirano 20 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 16,52% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 23. rujna županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 27 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 124.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 68.136 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je ukupno 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirane su 2 osobe, nema otpuštenih osoba, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje