Povežite se s nama

Međimurje

Vlč. Horvat zazvao Božji blagoslov na policajce i njihove “pile“

Objavljeno:

- dana

Sigurno je sigurno

Policijski službenici-motociklisti, kao i prethodnih godina, prije početka obavljanja zadaća sa službenim jurilicama odradili su trenažnu vožnju na prometnom vježbalištu u Čakovcu i u javnom prometu.

Prije početka vožnje policijski kapelan policijske kapelanije “Sveti Franjo Asiški“ vlč. Ivica Horvat blagoslovio je policijske službenike i njihove motocikle te im zaželio sigurnu vožnju. Poručio im je da u prometu budu pomoć i potpora drugima, da savjesno i odgovorno rade svoj posao kako bi rad koji je vrlo odgovoran bio što plodonosniji na dobrobit svih ljudi. Tijekom trenažne vožnje policijski službenici na prometnom vježbalištu simulirali su što realnije situacije s kojima se vozači motocikala inače susreću u prometu. Stoga ni ovog puta nisu izostali slalom-vožnja, vožnja u krug, osmica, pravilno kretanje i zaustavljanje s motociklom, silazak s motocikla i drugi manevri.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje