Povežite se s nama

Međimurje

Zelena čistka dala posla za 600 ruku

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Tradicionalna ekološka akcija “Zelena čistka“ i ove je godine održana na širem području Grada Čakovca.

Čišćenje nelegalnih odlagališta otpada, koje se u cijeloj zemlji provodi početkom proljeća, organizirana je u sklopu svjetske akcije World Cleanup.

Zavrnuli rukave

U akciju su se uključili brojni Čakovčani svih uzrasta, članovi udruga koje okupljaju veterane Domovinskog rata te mještani Mihovljana, Novog Sela Rok, Mačkovca i Ivanovca. U petak su s čišćenjem okoliša pune ruke posla imali žitelji romskog naselja Kuršanec Lug, a volonteri su se posebno koncentrirali na nelegalna odlagališta uz ulice Ivana Gorana Kovačića i bana Josipa Jelačića. Čišćeni su Mihovljan i Novo Selo Rok, dok će se ovog petka akcija provoditi u Mačkovcu, a potom, 22. travnja, u Ivanovcu. Radnu akciju čišćenja zelenog pojasa u Ulici Ivana Gorana Kovačića obišli su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Mario Medved. Gradonačelnik je u toj prigodi naglasio važnost očuvanja okoliša i razvoja ekološke svijesti kod građana.

Neki otpad potajice odbacuju po njivama, livadama i šumarcima

– Iako smo u tome u nacionalnom vrhu, još uvijek postoje nesavjesni pojedinci koji svoj otpad potajice odbacuju po njivama, livadama i šumarcima. Nažalost, gradski komunalni redari gube mnogo energije i vremena kako bi stali na kraj neodgovornim zagađivačima. Svo prikupljeno smeće odvesti će i zbrinuti Čakom – rekao je Kovač. Očekuje se da će se i ove godine u akciju na gradskom području uključiti 300-tinjak ljudi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Božićni koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec održat će se 11. prosinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec i ove godine organizira svoj Božićni koncert.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Program će održati Osnovna glazbena škola i Osnovna škola klasičnog baleta.

Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Poziv izlagačima – 2. Božićni sajam Općine Pribislavec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca, na prostoru ispred Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec, s početkom u 14 sati.

Pozivaju zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga.

Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec:https://pribislavec.hr/dokumenti/zahtjev-za-koristenje-javne-povrsine/

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje