Povežite se s nama

Život i društvo

Mladi volonteri iz cijelog svijeta učit će Varaždince i Međimurce strane jezike

Objavljeno:

- dana

“WORLD IN A CITY”

Najveća međunarodna organizacija mladih AIESEC ovog ljeta organizira projekt pod nazivom “World in the city” u Varaždinu i Čakovcu koji će trajati od 3. srpnja do 5. kolovoza.

Projekt “World in the city” omogućuje sudionicima da upoznaju ili usavrše strani jezik od strane izvornog ili tečnog govornika, studenta volontera.

Oni koji se odluče za ovaj tečaj imaju priliku, osim učenja novog jezika, upoznati kulturu i običaje drugih zemalja te poboljšati svoje komunikacijske vještine.

Voditelji predavanja su studenti volonteri iz stranih zemalja koji u Varaždin dolaze putem “Global Volunteer” prakse. Ovaj projekt još se uspješno održava u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Osijeku, a partner i potpora AIESEC-u Varaždin je Grad Ludbreg.

Projekt se uspješno održao u Varaždinu prošle godine, a ovog puta proširen je i na grad Čakovec gdje se trenutno izvodi u I. osnovnoj školi Čakovec. Tamo Sara El Sadda, mlada praktikantica iz Egipta, uči 40-tak djece engleski jezik.

Cijena sudjelovanja iznosi 120 kuna za svih pet tjedana, a može se izabrati jedan ili više od ponuđenih jezika: engleski (osnovna ili napredna razina), španjolski, talijanski i ruski jezik.

Od 3. srpnja do 5. kolovoza predavanja će se održavati tri puta tjedno u trajanju od 90 minuta u prostorijama Elektrostrojarske škole Varaždin i Gospodarske škole Čakovec, a prijaviti se mogu ljudi svih dobnih skupina.

Izvor: Deana Kovač
Foto:

Život i društvo

Premijer Plenković danas dolazi na proslave Dana grada u Varaždin i Prelog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas Krapinu, Varaždin i Prelog.

Prvo će sudjelovati na svečanoj sjednici u Krapini, a potom stiže u Varaždin gdje će  u 16 sati obići Gradsku vijećnicu Grada Varaždina u društvu gradonačelnika Nevena Bosilja.

U 16.25 sati, predsjednik Vlade sastat će se s varaždinskim biskupom mons. Božom Radošem.

U povodu Dana Grada, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. Nakon toga, u 18.45 sati, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga, također u povodu Dana grada.

Nastavite čitati

Život i društvo

U dvorcu Trakošćan djeca guštala u izradi palčeka, pureka i ježeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U dvorcu Trakošćan u nedjelju je održana radionica izrade božićnih ukrasa.

Posjetitelji dvorca mogli  su sudjelovati u radionici izrade kinča, božićnih ukrasa od krep papira.

Članice Kulturno-umjetničke udruge „Magda i Luisa“ naučile su nas kako izraditi palčeke, pureke i ježeke.

Posjetitelji su također imali priliku družiti se s kostimiranim likom Luise grofice Erdödy.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje