Povežite se s nama

Međimurje

Move week u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

REKREACIJA

Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Grada Murskog Središća u suradnji s USR “Sport za sve“ Mursko Središće i ove godine organizira razne aktivnosti u Tjednu promicanja tjelesne aktivnosti, koji se ove godine obilježava od ponedjeljka 29. svibnja, do subote, 3. lipnja.

Koliko je kretanje važno za zdravlje poznato je već svim uzrastima, što se vidi i u životu mještana Murskog Središća i okolnih mjesta. Naime, svi oni svakim danom sve više šeću, trče i uključuju se u programe vježbanja. – Pozivamo sve zainteresirane da se u predstojeće aktivnosti na šetnici uključe u što većem broju, da uživaju u plesu, bicikliranju, igrama s djecom, jogi i drugim rekreativnim igrama. Molimo sve sudionike da u slučaju kiše i održavanja aktivnosti u dvorani ponesu rezervne papuče za dvoranu – ističu u gradskoj Turističkoj zajednici.

Inače, svi programi vježbanja su besplatni i sudionici se u njih uključuju na vlastitu odgovornost. Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti počinje 29. svibnja plesnim aktivnostima na šetnici uz Muru i nastavlja se idućeg dana biciklijadom koja starta ispred ureda Turističke zajednice u 15.30 sati. Sudionici će pedalirati rutom od Murskog Središća do Selnice, a potom nastavljaju smjerom D. Konovčak – Kapelšćak i nakon toga slijedi povratak u Središće. Srijeda, 31. svibnja, rezervirana je za rekreativne igre najmlađih.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na ulazu u Macinec postavljena štalica sa svetom obitelji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članice i članovi Udruge MAXENCA za ovaj advent na ulazu u Macinec, kod Doma kulture, postavili su štalicu sa svetom obitelji.

Toj umjetničkoj instalaciji prethodili su radovi pripreme unazad dvadesetak dana, no rezultatom su svi bili zadovoljni zaboravivši pritom na uvjete u kojima su instalaciju stvarali.

Ovo je novi projekt, odnosno nastavak i realizacija sličnih projekata u vrijeme adventa. O ideji i načinu izvedbe se razmišljalo i raspravljalo mjesecima. Nabavljen je potreban materijal, alat je donesen od kuće, napravljene su skice i malo pomalo štalica je poprimala svoj oblik.

Član udruge Alen Jaklin iskoristio je svoj umjetnički dar i oslikao svetu obitelj. Svatko je u skladu sa svojim mogućnostima i znanju dao doprinos novoj umjetničkoj instalaciji.

Nastavite čitati

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje