Povežite se s nama

Međimurje

U Perivoju Zrinskih MURID ponovno održao igraonicu “Tepih u gradu”

tepih

Objavljeno:

- dana

Unatoč oblačnom vremenu koje se 9. lipnja, u subotu prijepodne, nadvilo nad Čakovcem, ništa nije omelo provođenje šeste ovogodišnje aktivnosti „Volonteri u parku“.

Aktivnost je dio projekta „Živjeti zdravo“, koji u Međimurskoj županiji provode Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

dav

dav

dav

dav

Riječi pohvale

Ciljevi aktivnosti su organiziranje slobodnog vremena za djecu i obitelj u parku, poticanje usvajanja zdravih stilova života, razvijanje prosocijalnog ponašanja, njegovanje međugeneracijske suradnje, omogućavanje socijalne integracije djece s poteškoćama u razvoju i očuvanje životne okoline. U održavanje aktivnosti se drugi put svojom igraonicom na otvorenom „Tepih u parku“ u aktivnost uključila i Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Članovi MURID-a te volonteri i simpatizeri postavili su tepih u čakovečkom središtu tik do Trga Republike. Djelatnica MURID-a Maja Baksa rekla je da su nakon prvog uključenja u aktivnost i odlične povratne reakcije morali ponoviti suradnju sa Zavodom i Zajednicom sportskih udruga.

– S MURID-om je iznimno lako sve dogovoriti. Cijela njihova ekipa je sjajna. Vjerujem da ćemo do kraja godine još surađivati – rekao je koordinator aktivnosti programa “Volonteri u parku” Tomica Jakopec

– Riječ je o tradicionalnom događanju koje Udruga organizira s ciljem da se u dva sata promoviraju važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobit boravka na otvorenom te usvajanje socijalnih vještina i povezivanja putem igre – kaže Baksa. Važan kotačić na „Tepihu u parku“ su i volonteri. Jedna od njih je osamnaestogodišnja Sanja Varga iz Goričana.

– Htjela bih studirati logopediju i rehabilitaciju, i zanimljivo mi je raditi s djecom, pa je ovo bio odličan način da uljepšam dan najmlađima – poručila je i dodala da volontiranjem doprinosi boljitku društva uz stjecanje vrijednog iskustva. Sanjom i drugim volonterima zadovoljna su bila brojna djeca i njihovi roditelji koji su posjetili igraonicu na otvorenom.
Riječi pohvale imao je i koordinator aktivnosti „Volonteri u parku“, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec.

– Htjela bih studirati logopediju i rehabilitaciju, i zanimljivo mi je raditi s djecom, pa je ovo bio odličan način da uljepšam dan najmlađima – poručila je MURID-ova volonterka Sanja Varga.

– S MURID-om je iznimno lako sve dogovoriti. Cijela njihova ekipa je sjajna. Vjerujem da ćemo do kraja godine još surađivati – rekao je, naglasivši pritom da je reakcija na projekt i aktivnost odlična te da su to građani prepoznali kao izrazito pozitivan projekt.

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje