Povežite se s nama

Međimurje

Mursko Središće: građane informirali o mjerama zapošljavanja u kampanji “Zaposli se u Hrvatskoj”

Objavljeno:

- dana

Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava provodi kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“ s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima HZZ-a te mjerama aktivne politike zapošljavanja.

Djelatnici Zavoda boravili su u Murskom Središću, gdje su mještanima prezentirali korisne informacije o zapošljavanju. Štand je posjetio i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, koji je podržao ovu kampanju.

– Murskom Središću je u siječnju ove godine odobren projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“, koji također provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Projekt je vrijedan 1,5 milijuna kuna, a kroz njega će se zaposliti osam žena koje ovog trenutka odrađuju osposobljavanje za gerontodomaćice. Nakon završene edukacije radit će na pomaganju najmanje 32 korisnika s područja našega grada – istaknuo je Srpak.

Kampanja „Zaposli se u Hrvatskoj“ u skladu je s novim proaktivnim pristupom Zavoda svojim korisnicima, nezaposlenim osobama i poslodavcima, a naglasak je na aktivaciji domaće radne snage te informiranju šire javnosti, nezaposlenih građana i poslodavaca o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranima iz Europskoga socijalnog fonda.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje