Povežite se s nama

Život i društvo

Na 13. Memorijalnom turniru sjećanja na poginule hrvatske branitelje u Jerovcu i Žarovnici najbolji nogometaši Drvodjelca

Objavljeno:

- dana

U Kamenici je održan 13. Memorijal sjećanja na poginule hrvatske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Sve je počelo procesijom od župnog dvora do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Na spomen obilježju kod Vatrogasnog doma položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a molitvu je predvodio  vlč. Maksimilijan Herceg, župnik župe Bisag.

Nazočnima se prigodnim riječima u ime organizacijskog odbora obratio Dražen Husnjak, te državni tajnik Ministarstva obrane, general Zdravko Jakop, a potom je u povodu blagdana Svetog Bartola, zaštitnika župe Kamenica, u župnoj crkvi služena Sveta misa. Odavanje počasti kod spomen obilježja uveličali su i Limena glazba Lepoglava, te DVD Kamenica i DVD Bedenec.

Program obilježavanja nastavljen je u popodnevnim satima odavanjem počasti na groblju u Kamenici, gdje su bili predstavnici braniteljskih udruga Gradova Ivanca, Lepoglave i Maruševca, potom izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, PU varaždinske, Policijske postaje Ivanec, Grada Lepoglave i drugi.

Nakon toga memorijal se nastavio u Jerovcu, svečanim otvaranjem 13. izdanja malonogometnog turnira. Revijalnu utakmicu  prvo su odigrali mališani NK Ivančice, a potom je održana svečanost na kojoj je bio i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Na turniru su sudjelovale 11 momčadi, a igralo se dva dana: u Jerovcu u petak i u Žarovnici u subotu. Pobjednik turnira je MNK Drvodjelac Ivanec, drugo mjesto osvojio je MNK Vrbno, treće DŠR Žarovnica, a četvrto DŠR Lančić Knapić.

Najbolji strijelac je Krunoslav Pečevski iz pobjedničke momčadi Drvodjelac, a najbolji golman Dario Jurić iz MNK Vrbno.

Život i društvo

Dvojac iz DVD-a Varaždin Breg nastupio na ekstremnom vatrogasnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Operativci DVD-a Varaždin Breg pod sponzorstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, Varaždinske županije i Općina Gornji Kneginec, nastupili na najtežem vatrogasnom natjecanju Firefighter Challenge-TFA Hungary 2024 u mađarskom Sombotelu.

Od 100 prijavljenih natjecatelja iz Mađarske, Austrije, Slovačke i Hrvatske, završilo ih je 89. Član DVD-a Varaždin Breg, Siniša Horvat osvojio je 4. mjesto (3. mjesto pobjeglo mu je za samo 8 stotinki), a nastupio je i Andy Barulek.

– Iako smo imali poteškoća jer je jedan član tima morao odustati zbog zdravstvenih razloga, mađarski kolega Turcán Màrk uskočio je i zauzeli smo kao TFA Team Croatia 5. mjesto od 13 timova. Bravo za naše operativce koji su pokazali snagu općinskog, županijskog i državnog vatrogastva na međunarodnoj sceni! – ističu iz DVD-a Varaždin Breg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prigodnim programom i podjelom nagrada u OŠ Martijanec proslavljen završetak školske godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom kraja školske godine, u Osnovnoj školi Martijanec održan je prigodni program kako bi školarci proslavili završetak još jedne godine, a neki se i oprostili od osnovne škole.

U programu su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave OŠ Martijanec, članovi izvannastavnih aktivnosti dramskih, plesnih grupa, školski zbor i tamburaški orkestar, a točku na njemačkom jeziku izveli su i učenici „Male njemačke družine”, dok su program pripremili učitelji voditelji skupina izvannastavnih aktivnosti.

Tijekom programa ravnateljica OŠ Martijanec Sonja Huzjak te načelnik Općine Martijanec, Branimir Nađ, podijelili su prigodne nagrade najuspješnijim učenicima i mentorima koji su se istaknuli tijekom godine u provođenju projekata i natjecanja, a šećer na kraju bila je izvedba pjesme „Rim Tim Tagi Dim” popraćena poznatom koreografijom.

OŠ Martijanec ove je godine po prvi puta provodila eksperimentalni program Cjelodnevne škole, a kako ističe ravnateljica Huzjak, učenicima se zaista trude ponuditi suvremeni način poučavanja i mnoštvo aktivnosti van redovnih kurikuluma.

– U četvrtak, uz Sportski dan, imali smo i gostovanje Stem Laba gdje su učenici imali prilike sudjelovati u raznovrsnim radionicama iz područja prirodoslovlja, tehničke kulture i novih tehnologija, a u petak, uz Dan škole, učenicima je osiguran mobilni Planetarij u kojem su imali prilike otkrivati tajne svemira – rekla je ravnateljica koja se ujedno osvrnula i na program cjelodnevne škole, ali i poslala poruku svojim učenicima.

– Uspješno smo prebrodili prvu godinu Cjelodnevne škole. Neke su nam stvari bile odlične, na nekima ćemo još svi zajedno poraditi sljedeće godine, da nam u školi svima bude sigurno, ugodno i veselo. Svima zahvaljujem na odličnoj suradnji, kako učenicima i roditeljima, tako i svim zaposlenicima. Počinje dugo toplo ljeto, dobro se odmorite i napunite baterije za jesen. Udžbenici i svi ostali nastavni materijali čekat će vas u školi, tako da o tome ne trebate voditi brigu. Dakle, opustite se i uživajte – poručila je ravnateljica.

Općinski načelnik Branimir Nađ čestitao je svim učenicima na još jednoj uspješno završenoj školskoj godini, dok je osmašima poželio mnogo sreće u daljnjem školovanju.

– Danas smo imali prilike podijeliti i nagrade najboljim učenicima i mentorima, za što je sredstva osigurala Općina. Nagrađeno je ukupno 50 učenika i 10 mentora. Sama ta brojka govori o uspješnosti naše osnovne škole i koliko se ovdje radi sa našom djecom. Čestitam svima na uspješno završenoj godini i želim svima da ugodno provedu ljetne praznike te da se u školu vrate puni elana – rekao je načelnik Nađ.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje