Povežite se s nama

Međimurje

Na Danu plave vrpce u Čakovcu prikupljeno 3.920 kuna za oboljele

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNA AKCIJA

U Čakovcu na Trgu Republike ovoga je vikenda Županijska liga protiv raka Čakovec obilježila Dan plave vrpce posvećen oboljelima od raka debelog crijeva.

Donacijama građana za irise prikupljeno je 3.920 kuna, dok su irisi plaćeni 1.500 kuna. Prema informacijama međimurskog Zavoda za javno zdravstvo to je drugi najčešći oblik raka u Hrvatskoj kod osoba oba spola. Prema registru u Međimurju je 2014. godine bilo 94 oboljelih, a 2015. godine od ovog je oblika karcinoma u županiji umrlo 43 ljudi. Smrtnost od raka debelog crijeva u Hrvatskoj je vrlo visoka pa stoga zdravstveni djelatnici ističu važnost prevencije. Županijska liga poziva sve na Tradicionalnu humanitarnu akciju ‘’Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2017.’’ koja će se održati 9. lipnja u 19 sati u Centru za kulturu u Čakovcu. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!