Povežite se s nama

Život i društvo

Na području Lepoglave modernizirat će se još devet dionica nerazvrstanih cesta

Grad Lepoglava

Objavljeno:

- dana

Ove će godine na području Grada Lepoglave biti modernizirano još devet dionica nerazvrstanih cesta u ukupnoj dužini od 1.329 metara.

Riječ je o dionicama iz gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2021. godinu.

Poslovi modernizacije dodijeljeni su, putem provedenog javnog natječaja, tvrtki PZC Varaždin s kojom je Grad Lepoglava potpisao ugovor o izvođenju radova vrijednih 1.489.136,25 kuna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i član Uprave PZC-a Varaždin Mario Habek.

– Dionice cesta koje ulaze u program odabiru se temeljem iskazanog interesa građana, čije učešće iznosi 15% od ukupne cijene radova. Preostalih 85 % financira Grad. Građani najprije iskazuju interes, nakon čega kreće izrada troškovnika temeljem kojeg se utvrđuje iznos koji moraju podmiriti građani. Po podmirenju tog iznosa, dionica za koju su građani iskazali interes i podmirili svoje obaveze ulazi u program koji se, kao i u ovom slučaju, realizira sljedeće godine. Sudjelovanjem građana u financiranju uređenja dionica nerazvrstanih cesta osigurava se i veća briga građana za njihovo održavanje – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom potpisivanja ugovora, čija će realizacija, dodao je, komunalnu infrastrukturu na gradskom području podići na još višu razinu, omogućiti građanima lakše kretanje i dostupnijim učiniti nove gradske prostore.

Programom su obuhvaćene sljedeće dionice nerazvrstanih cesta: Zalužje – Hercegi (90 m); Kameničko Podgorje – Jureni (45 m); NC 2-095 (43 m); Bednjica – Dukarići – Općina Bednja (40 m); Kameni vrh (365 m); Bednjica – Dukarići II (40 m); Očura (231 m); Ulica Ivana Mažuranića, odvojak I (45 m); Gornja Višnjica – Kodenjaki (430 m).

Život i društvo

Ekipa „Nikud nikam“ pobijedila na 2. „Strmskim seoskim igrama“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 6. kolovoza, na igralištu Gašparnjak, u organizaciji Mjesnog odbora Strmec Podravski i DVD-a Strmec Podravski održane su 2. „Strmske seoske igre“.

Sudjelovalo je šest miješovitih ekipa u pet disciplina: mali nogomet, odbojka na pijesku, potezanje užeta, vatrogasni poligon i ispijanje piva.

Cilj ove manifestacije je bilo druženje mještanja te su rezultati bili u drugom planu, ali valja istaknuti da je prvo mjesta nakon zbroja svih rezultata osvojila ekipa „Nikud nikam“, drugi su bili „Krovopokrivači“, dok je treće mjesto osvojila ekipa caffe bara „Monaco“.

Djeca su se mogla zabaviti na popularnom napuhancu i vožnji vlakićem.

Za sve natjecatelje i posjetitelja bila je osigurana hrana i piće, a sve zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima kako s područja općine Petrijanec, tako i iz susjednih mjesta. Organizatori su ima zahvalili na pomoći.

Nastavite čitati

Život i društvo

U protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na divljač, policija poziva na oprez u prometu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Praćenjem događanja prometnih nesreća i drugih prometnih događaja na području Policijske uprave varaždinske u proteklih nekoliko dana, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zamijetili su da je u prethodnom razdoblju porastao broj događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje.

– U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, pozivamo vozače na maksimalni oprez na prometnicama Varaždinske županije, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Isto tako pozivamo ih da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti, ali i domaćih životinja – poručili su iz PU varaždinske.

Napominju također da je samo tijekom protekla 24 sata zabilježeno šest naleta na srneću divljač, koji su se dogodili u rano jutarnjim i večernjim satima na području Pleši, Podruta, Apatije, Bolfana, Varaždina i Trakošćana.

– Također, pozivamo vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora. Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama – ističe policija.

U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisana kazna 300 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje