Povežite se s nama

Život i društvo

Na području Lepoglave modernizirat će se još devet dionica nerazvrstanih cesta

Grad Lepoglava

Objavljeno:

- dana

Ove će godine na području Grada Lepoglave biti modernizirano još devet dionica nerazvrstanih cesta u ukupnoj dužini od 1.329 metara.

Riječ je o dionicama iz gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave za 2021. godinu.

Poslovi modernizacije dodijeljeni su, putem provedenog javnog natječaja, tvrtki PZC Varaždin s kojom je Grad Lepoglava potpisao ugovor o izvođenju radova vrijednih 1.489.136,25 kuna. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i član Uprave PZC-a Varaždin Mario Habek.

– Dionice cesta koje ulaze u program odabiru se temeljem iskazanog interesa građana, čije učešće iznosi 15% od ukupne cijene radova. Preostalih 85 % financira Grad. Građani najprije iskazuju interes, nakon čega kreće izrada troškovnika temeljem kojeg se utvrđuje iznos koji moraju podmiriti građani. Po podmirenju tog iznosa, dionica za koju su građani iskazali interes i podmirili svoje obaveze ulazi u program koji se, kao i u ovom slučaju, realizira sljedeće godine. Sudjelovanjem građana u financiranju uređenja dionica nerazvrstanih cesta osigurava se i veća briga građana za njihovo održavanje – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom potpisivanja ugovora, čija će realizacija, dodao je, komunalnu infrastrukturu na gradskom području podići na još višu razinu, omogućiti građanima lakše kretanje i dostupnijim učiniti nove gradske prostore.

Programom su obuhvaćene sljedeće dionice nerazvrstanih cesta: Zalužje – Hercegi (90 m); Kameničko Podgorje – Jureni (45 m); NC 2-095 (43 m); Bednjica – Dukarići – Općina Bednja (40 m); Kameni vrh (365 m); Bednjica – Dukarići II (40 m); Očura (231 m); Ulica Ivana Mažuranića, odvojak I (45 m); Gornja Višnjica – Kodenjaki (430 m).

Život i društvo

ŠNK “Rudar ’47” 10. kolovoza organizira turnir “Sela i vulica”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ŠNK “Rudar ’47” organizira 2. turnir rekreativnog i zabavnog karaktera pod nazivom “Sela i vulica” koji će se održati u subotu, 10. kolovoza, s početkom u 10 sati na nogometnom igralištu Šofta u Donjem Ladanju.

Ekipe koje se prijavljuju na turnir trebaju dolaziti isključivo iz sela s područja Općine Maruševec. Turnir je zabavnog karaktera i otvoren je za sve zainteresirane željne dobrog provoda uz pregršt smijeha.

Sistem igranja: (5+1) na travnatom terenu.

Nagrada za 1. mjesto – pehar + prijelazni pehar

Nagrada za 2. mjesto – pehar

Nagrada za 3. mjesto – pehar

Nagrada šanka.

Tijekom dana, sudionici događaja moći će se okrijepiti hranom i pićem na šanku.

Prijava ekipa najkasnije do 08.08.2024.

Ekipe se prijavljuju u inbox,

e-mail: [email protected] ili na

broj: +385 98 9786 101.

Kotizacija iznosi 40 eura.

Kotizacija se uplaćuje na broj računa: HR3023600001101739216 (opis plaćanja: kotizacija za turnir-ime ekipe) ili gotovinom na dan turnira.

Nastavite čitati

Život i društvo

Natjecanje orača Varaždinske županije ove će se godine održati 27. srpnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije organizira 18. natjecanje orača Varaždinske županije.

Natjecanje će se održati u subotu, 27. srpnja, s početkom u 10 sati, na parceli bivše vojne ekonomije iza trgovine Branka, Kninska cesta, Varaždin.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije: plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci, a za prvoplasirane natjecatelje organizatori su osigurali vrijedne novčane nagrade i poklon pakete sponzora.

Osim programa oranja, natjecatelje i sve posjetitelje očekuje i prigodna ugostiteljska ponuda te prezentacija proizvoda lokalnih proizvođača.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje