Povežite se s nama

Život i društvo

Načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić na radnom sastanku kod ministrice Tramišak

Objavljeno:

- dana

Načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić u utorak, 28. prosinca, prilikom posjeta Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s ministricom Natašom Tramišak održao je radni sastanak.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u 2021. godini Općini Ljubešćica dodijeljilo je  sredstva u ukupnom iznosu od 1,9 milijuna kuna za tri projekta: Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Ljubešćica,  Unapređenje komunalne infrastukrure kroz sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta i Sanacija asfaltnih površina i klizišta na nerazvrstanim cestama na području Općine Ljubešćica.

Načelnik Horvatić kao zahvalu poklonio je ministrici Nataši Tramišak najnovije izdanje Ljubeškog lista u kojem je pokazao impresivne rezultate svih završenih projekata te joj predstavio buduće investicijske projekte za čiju realizaciju će također tražiti potporu resornog Ministarstva.

Život i društvo

Volonteri u samo dva sata iz Dravske šume očistili gotovo dvije tone smeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 20. svibnja, organizirana je druga po redu akcija čišćenja dravske šume pod nazivom “Kavica i čista Dravica”.

Dvanaest volontera iz Varaždina, Križevaca i Zagreba odazvalo se čišćenju, a prema današnjem izvještaju iz varaždinske Čistoće iz šume je očišćeno 1640 kilograma otpada.

Čistio se dio od križa iza Spasa, lijeva strana šumskog puta prema bazenima te staro korito Drave s Otokom ljubavi. Čistilo se duže dva sata, a nađen je tu razni otpad – namještaj, sanitarije, odjeća i obuća… Varaždinska Čistoća i ovaj je puta podržala akciju te po završetku čišćenja kamionom odvezla prikupljeni otpad.

– Ako u obzir uzmemo da nas je prošli puta bilo 40-ak i da je prikupljeno nešto više od tone, brojke su više nego dobre. Najsretniji bi doduše bili da prikupljenog smeća uopće nema, zato je ovo tek druga u nizu akcija koje planiramo. Hvala svima koji ste nas podržali, hvala svima koji ste čistili i poziv svima koji ćete ubuduće čistiti – istaknuli su organizatori.

Da bi idući put bilo više ljudi spremnih na čišćenje, akcije pratite u grupi Čisteći medvjedići – Kontinentalna Hrvatska – grupa za dogovore

Vidimo se na “Kavici i čistoj Dravici 3”, jer jedino vlastitim angažmanom možemo učiniti svijet ljepšim, kažu organizatori.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinskoj županiji je 70 aktivnih slučajeva koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, test, covid

U Varaždinskoj županiji jučer su potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što su testirane 124 osobe, javio je 24. svibnja županijski Stožer.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 19 osoba.

Oporavilo se 12 osoba i broj aktivnih slučajeva je 70.

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu, 3. kat, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje