Povežite se s nama

Život i društvo

Načelnik Šamec: “Uspjesi učenika dokaz da se u školama u Trnovcu i Šemovcu dobro radi“

Objavljeno:

- dana

Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki na posljednjoj je sjednici donijelo odluku o dodjeli nagrade najboljim učenicima osnovnih škola Trnovec i Šemovec.

Anji Špoljarić, učenici 8. razreda Osnovne škole Šemovec, i Josipu Kosecu, učeniku 8.a razreda Osnovne škole Trnovec, prijenosna računala u petak su u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki uručili načelnik Zvonko Šamec i zamjenik Mario Milak.

Nagrada je to za postignute iznimne rezultate na natjecanjima od školske, preko županijske, do državne razine u pojedinim nastavnim predmetima, izvannastavnim aktivnostima, zalaganju i uzornom ponašanju. Nakon osnovne škole, Josip će obrazovanje nastaviti na Elektrostrojarskoj školi, a Anja u Prvoj gimnaziji Varaždin.

Nagrade se obično uručuju za Dan općine, 17. travnja, no ove godine pandemija koronavirusa to je onemogućila.

Načelnik Šamec učenicima je čestitao na rezultatima koje su postigli za vrijeme školovanja.

– Ove dvije škole, u Trnovcu i Šemovcu, rasadnik su dobrih učenika. I u jednoj i u drugoj se jako dobro radi. A dokaz su nagrade iz godine u godinu na županijskim i državnim natjecanjima. Ponosan sam na rad obje škole i na vaš uspjeh – rekao je Šamec i podsjetio da Općina pomaže rad škola sufinanciranjem određenih programa i nabavkom potrebne opreme pa će uskoro biti nabavljene još dvije pametne ploče za OŠ Šemovec.

Zamjenik Milak je čestitao učenicima i poželio puno uspjeha u srednjoj školi.

S učenicima su na prijemu bile i ravnateljice osnovnih škola. Radmila Sačić i Marina Hižak istaknule su da se od Josipa i Anje i u budućnosti mogu očekivati uspjesi i odlični rezultati.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje