Povežite se s nama

U fokusu

Nadvožnjak Vilka Novaka: Radnici sve izglancali, sve je bilo spremno za promet, a onda su zakazali semafori

Objavljeno:

- dana

Otvaranje nadvožnjaka Vilka Novaka za promet jutros je spriječio – pokvareni semafor.

Nakon potrošenih milijuna i prometnih gužvi zbog presijecanja jednog og najvažnijih prometnih čvorova u Varaždinu, jutros je  za promet trebao biti otvoren nadvožnjak Vilka Novaka.

Radnici su sklonili crveno bijele velike zapreke, table s upozorenjima o zabrani prometa i obilasku, cestu “izglancali” i sve je bilo spremno. Sve – osim semafora.

Izgleda nitko nije prije puštanja nadvožnjaka u promet, provjerio jesu li semafori u funkciji.

Radnicima nije preostalo ništa drugo nego iznova vratiti zapreke, a vozači su opet preusmjereni na zaobilaske koje su koristili posljednjih mjesec i pol dana.

Radovi su počeli 3. travnja, trebali biti završeni 18. svibnja, međutim rok je u međuvremenu produžen do 15. lipnja.

Građani su bili zamoljeni za strpljenje i za poštivanje privremene prometne signalizacije.

Radovi su jutros gotovi – iako ne i na pločniku za bicikliste i pješake, čija će sanacija još potrajati – ali eto – za promet se ispriječio semafor.

U međuvremenu je Alen Leverić, član Uprave Hrvatskih cesta na svom facebook profilu objavio da s ponosom može reći kako će nadvožnjak biti za promet otvoren u 15 sati.

 

U fokusu

Izgleda da za oko 60 % rastu plaće premijeru, ministrima, saborskim zastupnicima…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je dugo odgađao nepopularni potez, premijer Andrej Plenković je odlučio snažno podići plaće ministrima, saborskim zastupnicima, državnim tajnicima, ustavnim sucima, ali i svim ostalim državnim dužnosnicima, javljaju 24sata.

Kako neslužbeno doznaju iz vlade, najrealnija i najvjerojatnija opcija je dizanje osnovice za izračun plaća čak 83 %. Prema računici portala, to bi značilo povećanje neto plaće od 60-ak posto za najviše državne dužnosnike.

U 24sata su izračunali da porast osnovice donosi Plenkoviću rast plaće za oko 2000 eura u neto iznosu.

Plaća premijera Andreja Plenkovića trenutno je 4646 eura bruto mjesečno. To je veća plaća nego premijera Srbije, Crne Gore, BIH, Slovenije, Albanije i Slovačke. Slična je kao plaća premijera Poljske te puno manja nego premijera Mađarske, Češke i Estonije.

S prosječnom plaćom između 3500 i 4000 eura bruto ministri u Hrvatskoj imaju oko 2.2 puta veću plaću od prosječne državne plaće, piše index.hr. Plaća im je veća nego kolegama u Sloveniji u apsolutnom iznosu i relativno je veća u odnosu na prosječnu plaću u državi, 2.2 puta u odnosu na slovenskih 1.6 puta.

Nastavite čitati

U fokusu

Najviše radnika u godinu dana izgubili su Hrvatska pošta, Kaufland i Boxmark

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Broj zaposlenih u Hrvatskoj već godinama kontinuirano raste, a posebno je to izraženo lani i ove godine.

No, ima tvrtki koje su prošle godine zabilježile osjetniji pad broj zaposlenih, iz različitih razloga. Podaci Financijske agencije otkrivaju kako je najviše radnika izgubila Hrvatska pošta, koja je lani ostala bez čak 426 ljudi, piše Danica.

U skupini najvećih hrvatskih tvrtki po prihodima, značajno manje zaposlenih nego prethodne godine bilježe i Kaufland (268), Boxmark (250) te Kraš (166).

Među 10 velikih tvrtki koje su izgubile najviše zaposlenih, najveću prosječnu neto plaću isplaćivali su lani INA i Telemach (po 1840 eura), a slijede samoborska Klimaoprema (1730), Kaufland (1390) i Hrvatske šume (1130).

Istodobno, najmanju plaću u toj skupini isplaćivao je Kraš, tek 970 eura neto mjesečno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje