Povežite se s nama

Međimurje

Najbolje božićnice su u Gradu Čakovcu: svaki zaposlenik pod bor dobio 1500 kuna

Objavljeno:

- dana

OTKRIVAMO

Ove godine božićnice očekuje 70 posto ispitanika, objavio je portal Moj posao.

Za božićnicu većina ispitanika očekuje novac, i to u prosječnom iznosu od 1673 kune, premda je istraživanje pokazalo da većina smatra da bi adekvatna božićnica trebala iznositi 1845 kuna.

Za troškove

Većina ispitanika božićnicu bi iskoristila za podmirenje osnovnih životnih troškova: čak 41 posto božićnicu bi iskoristilo za hranu i plaćanje režija, dok bi svaki osmi ispitanik božićnicom zatvorio dugovanje. Zanimljivo je da u najvećoj mjeri božićnicu očekuju zaposlenici državnih službi (83 posto) i institucija (88 posto), što je više nego 2013. godine, kada zaposlenici državnih i javnih službi nisu očekivali božićnicu zbog štednje. Mi smo provjerili hoće li božićnice isplatiti Međimurska županija i tri grada na području Međimurja, a pitali smo ih jesu li svojim zaposlenicima isplatili regrese za godišnji odmor i bonuse za natprosječne rezultate u radu.

Čak 70 % ispitanika izjasnilo se da očekuje božićnice, objavio je portal Moj posao

Zaposlenici Grada Murskog Središća ove će godine dobiti božićnice u iznosu od 500 kuna, za što je u proračunu osigurano 8000 kuna.
Iz Grada Murskog Središća su izvijestili da su zaposlenicima ove godine isplatili i regres u iznosu od 1250 kuna, za što je u proračunu osigurano 15.000 kuna. Božićnice će dobiti i zaposlenici Grada Čakovca: svaki zaposlenik dobit će 1500 kuna, za što je u proračunu osigurano 75.000 kuna. Osim božićnica, službenicima i namještenicima isplaćen je i regres u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku, a Grad Čakovec isplatio je i bonuse.

– Naknade za natprosječne rezultate u radu isplaćene su za tri djelatnika u ukupnom bruto iznosu od 26.697,77 kuna – poručili su iz Grada Čakovca.

Bonuse svojim djelatnicima za uspješnost u radu isplatio je i Grad Prelog.
– Dodaci za uspješnost u radu isplaćeni su projektnom timu Grada Preloga (četiri službenika) u neto iznosu od 7897,04 kuna te za povećani opseg posla (zamjena za bolovanje službenika) u neto iznosu od 7988,75 kuna. Ukupno je za taj dio u proračunu osigurano 15.222,57 kuna – poručili su iz Grada Preloga.

Bonuse svojim djelatnicima isplatili su Grad Čakovec i Grad Prelog

Službenicima gradske uprave Grada Preloga isplaćen je i regres u iznosu od 2500 kuna po zaposleniku. No, što je s isplatom božićnica? 
– Isplata božićnica službenicima gradske uprave ovisi o raspoloživosti financijskih sredstava u proračunu, no odluka o tome nije donesena – poručili su u petak iz Grada Preloga.

Božićnice u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku dobit će službenici i namještenici Međimurske županije, za što je u proračunu osigurano 46.000 kuna. Djelatnici su dobili isplaćen i regres, i to u iznosu od 1000 kuna, za što je u proračunu osigurano 47.000 kuna. Ove godine naknade za natprosječni rad zaposlenici Međimurske županije nisu dobili.

Zaposlenicima Grada Varaždina 1250 kuna božićnice

Zaposlenici Grada Varaždinskih Toplica, točnije sedam službenika Jedinstvenoga upravnog odjela, dobit će božićnicu u iznosu od 500 kuna. Svaki zaposlenik dobio je i regres u iznosu od 1500 kuna te uskrsnicu u iznosu od 500 kuna, no nisu isplaćeni nikakvi bonusi za natprosječne rezultate rada. Bonusi nisu isplaćeni ni u Gradu Novome Marofu, koji je svojim zaposlenicima isplatio 1500 kuna regresa po osobi, a osigurana su sredstva i za božićnice, pa će svaki zaposlenik dobiti 1000 kuna.

Božićnice će dobiti i zaposlenici Grada Varaždina, i to u iznosu od 1250 kuna po zaposleniku. Isto toliko isplaćeno je i zaposlenicima za regres, a ove godine nije bilo nikakvih bonusa za natprosječne rezultate u radu. No, bonuse su ove godine isplatili u Gradu Ivancu. – Bonus za uspješan rad isplaćen je u iznosu od 36.515,88 kuna – izvijestili su iz Grada Ivanca, u kojem djelatnici nisu dobili regres, a u proračunu su planirana sredstava za isplatu dara u naravi u iznosu od 400 kuna po zaposleniku.

– Drugih isplata po pitanju božićnice neće biti – poručili su. Dar u naravi u iznosu od 400 kuna po osobi dobit će i službenici i namještenici upravnih tijela Varaždinske županije, koja je svojim službenicima i namještenicama isplatila regres za godišnji odmor u iznosu od 1000 kuna po zaposlenom. Bonusi za uspješan rad nisu isplaćivani. Božićnice nisu dobili zaposlenici Grada Lepoglave i Grada Ludbrega. Iz Grada Lepoglave su poručili da su ove godine svojim djelatnicima isplatili regres u iznosu od 2500 kuna. Regres su dobili i službenici i namještenici Grada Ludbrega u iznosu od 50 kuna neto po danu godišnjeg odmora. 

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje