Povežite se s nama

U fokusu

Najveća ulaganja u Općini Vinica u zadnje 24 godine

Objavljeno:

- dana

Hvale vrijedno

U Općini Vinici traju najveća ulaganja od 1993. godine.

I dok se oronuli objekt nasuprot Arboretuma Opeka europskim novcem pretvara u reprezentativnu tradicijsku kuću, na županijskoj cesti kroz Gornje Ladanje traju još vredniji radovi. U tijeku je izgradnja kanalizacije na dionici dugoj 1.500 metara, a čim ti radovi završe, počet će rekonstrukcija te opasne dionice, na kojoj će biti izgrađen i nogostup.

Za sigurnost

U travnju počinje izgradnja osam dionica nerazvrstanih cesta ukupne dužine 1.500 metara

– Više od šest milijuna kuna će biti uloženo u Gornjem Ladanju u izgradnju kanalizacije, kao i u proširenje ceste s izgradnjom nogostupa. Zahvaljujući kvalitetno pripremljenim projektima uspjeli smo dobiti sredstva iz Hrvatskih voda i Ministarstva unutarnjih poslova. Iznimno je važno to ulaganje, jer je riječ o opasnoj dionici, a ovime će biti osigurana veća sigurnost svih sudionika u prometu – ističe načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Tradicionalna vinička kuća, u kojoj ne samo da će se moći vidjeti kako se nekada živjelo u tom kraju nego će objekt postati i mjesto održavanja radionica te niza drugih događanja, uređuje se u sklopu EU projekta DETOX. Za područje Vinice projekt je vrijedan 128.810 eura, pri čemu je 109.488 eura osigurano iz EU fonda za regionalni razvoj, a stvarni trošak Općine će iznositi 3.864 eura. Sredinom travnja počinje pak izgradnja novih nerazvrstanih cesta, osam dionica ukupne dužine 1.500 metara, u što će biti uloženo više od pola milijuna kuna. Na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prijavili su projekt uređenja nerazvrstanih cesta vrijedan 700.000 kuna.

– Očekujemo da će Ministarstvo sudjelovati s 420.000 kuna. Na javni poziv LAG-a Sjeverozapad prijavit ćemo projekt sanacije dvaju velikih klizišta, za što je osigurano 300.000 kuna. Naime, u tri godine na raspolaganju će nam biti 900.000 kuna – otkriva Kostanjevac.

Došli na svoje

Za sanaciju dvaju velikih klizišta putem LAG-a stiže 300 tisuća kuna

S Hrvatskim šumama su sanirali put prema Ladinjskoj gmajni, a tri godine nakon prijave su u suradnji sa Savjetodavnom šumarskom službom uredili 600 metara šumskog puta Odvojak Auer. Na mjeru 7.4.1. u sklopu Programa ruralnog razvoja prijavit će pak proširenje postojeće kinodvorane u zgradi Općine s ugradnjom dizala te postavljanjem vanjske stolarije i termoizolacije. Vrijednost projekta je 3,6 milijuna kuna. Otvaranjem EU i drugih natječaja Općina je napokon došla na svoje, jer već godinama ima pripremljene projekte. – Viziju razvoja Općine imamo, a znamo i kako je provesti. S odlaskom Kukuriku Vlade, od koje smo u zadnjoj godini mandata dobili 200.000 kuna za naše projekte, počele su velike i značajne investicije, jer smo sredstva s državne razine dobili na temelju projekata. Ovo je naš odgovor svima koji tvrde da se Vinica ne razvija – ističe Kostanjevac, koji zahvaljuje premijeru Andreju Plenkoviću.

Uza sve to, Općina je povećala naknadu za novorođene s 1.000 na 2.000 kuna, umirovljenicima s mirovinom manjom od 1.750 kuna će biti isplaćeno po 150 kuna uskrsnice, a svi korisnici proračuna – Vrtić, Osnovna škola, studenti, vatrogasci, sportske i sve druge udruge – redovito dobivaju dotacije.

– Iako je proračun za 2016. izvršen u iznosu od svega 5,5 milijuna kuna, sve obveze smo redovno izvršavali budući da smo osigurali stabilnost i financijsku neovisnost. Prema javnim sredstvima ponašamo se odgovorno i obzirno, trošimo koliko imamo – napominje načelnik.

Župan (ne) vidi stup srama?
Na Trgu Matije Gupca u Vinici trenutno nema prangera, reprezentativnog stupa srama, kao ni pila sv. Ivana Nepomuka. Oba vrijedna predmeta trenutno se obnavljaju, što se financira iz EU projekta DETOX. Unatoč tome, a i činjenici da se i Vrtlarova kuća obnavlja sredstvima Ministarstva kulture, iz Varaždinske županije su nedavno priopćili da će pranger, pil i vila biti obnovljeni u sklopu projekta “Arboretum Opeka – zeleni centar kulture”! Ne samo da je nevjerojatno da su ustvrdili kako će biti obnovljeno nešto što se upravo obnavlja nego je još nevjerojatnije to da župan Predrag Štromar – koji živi u Vinici – nije primijetio da na Trgu Matije Gupca nema pila, ali ni stupa srama, koji je visok 2,6 metara. – Arboretum je županu opet poslužio za izbornu kampanju, što nije dobro. Najveći problem je što u projekt Županije Općina uopće nije uključena kao partner. U demokratskom svijetu je to nedopustivo. Za razliku od župana, koji odmaže i iznosi neistine, ja neću odmagati, nego ću podržati taj, kao i svaki drugi projekt, na dobrobit Općine. Štoviše, od prvog dana nastojim projekt revitalizacije Arboretuma Opeka pretvoriti u nacionalni i strateški projekt Republike Hrvatske. Raditi se mora stručno, a politika je tu radi podrške – ističe načelnik Vinice Marijan Kostanjevac.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ostali ste bez posla ili tražite novi? Onda je ovaj tekst stvoren za vas. U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada.

Na njihovoj stranici je trenutno više od 1.500 aktivnih natječaja za posao u Hrvatskoj i inozemstvu, a mi Vam donosimo ovotjednu TOP ponudu poslova iz Međimurske i Varaždinske županije.

NTH Mobile d.o.o. traži suradnika (m/ž) u odjelu za tehniku. Mjesto rada je Varaždin. Idealan kandidat je marljiva osoba, sklona timskom radu, te željna usvajanja novih znanja, osobito u modernoj tehnologiji. Poželjno je da imate godinu dana iskustva. No, to nije uvjet. U obzir dolaze samo kandidati koji imaju visoku razinu informatičke pismenosti i znaju engleski. Novozaposlena osoba radit će u zanimljivom i dinamičnom okruženju, s ekspertima iz različitih područja. Razvijat će se na profesionalnoj i osobnoj razini, naučiti rješavati izazovne probleme, upoznati kolege i suradnike diljem Europe, a i šire. Nude se stimulativna primanja sukladna znanju i rezultatima. Natječaj je otvoren do 18.01. Aplicirajte!

Cotra d.o.o. zapošljava na poziciji samostalni komercijalist (m/ž) u Varaždinu. Traži se VSS/VŠS elektrotehničkog smjera, prednost je poznavanje elektro-građevinskog sektora. Kandidat mora biti samostalan i proaktivan, imati dobre organizacijske sposobnosti. Očekuje se odlično znanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Poslodavac nudi službeni telefon, te auto. Detaljan opis radnog mjesta možete pronaći na linku.

Autoprijevoznik Dražen Mišak iz naselja Trnovec planira zaposliti vozača (m/ž) teretnog vozila C kategorije. Za prijavu morate imati završenu srednju školu, položen vozački ispit C kategorije i 2 godine radnog iskustva. Uvjet je KOD 95. Nudi se ugovor na neodređeno. Više na linku.

Pekarsko-trgovački obrt Martin zapošljava 2 prodavača (m/ž) za prodaju pekarskih proizvoda. Mjesto rada je naselje Hrašćica, a rok prijave 20.01. Uvjet je trogodišnje ili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, bez obzira na smjer. Ova pozicija je idealna i za one koji nikad nisu radili, zato što se radno iskustvo ne očekuje. Želite se prijaviti? Kliknite ovdje za i kontaktirajte poslodavca.

Jozičić j.d.o.o. iz općine Sračinec traži 2 građevinska radnika (m/ž). Nudi se ugovor na neodređeno, a kandidati moraju imati 2 godine radnog iskustva. Ako Vas zaposle bit ćete zaduženi za zidanje, žbukanje i fasaderske radove u niskogradnji. Posao se obavlja u mjestu sjedišta poslodavca ili na terenu, po potrebi i diljem Hrvatske. Prilikom rada u udaljenijim područjima organiziran je i financiran smještaj i prijevoz. Zainteresirani ste? Kliknite na link i pošaljite svoju prijavu već danas.

KIRCEK d.o.o. zapošljava čak 3 radnika na paralici (m/ž). Mjesto rada je općina Ljubešćica. Minimalan uvjet za prijavu je završena trogodišnja srednja škola (za drvnog tehničara, stolara ili neko drugo srodno zanimanje). Radno iskustvo nije potrebno, važnija je motivacija i želja za učenjem. Rad na stroju za obradu drveta, sortiranje elemenata po vrsti drveta, veličini i kvaliteti, samo su neki od zadataka na ovom radnom mjestu. Za više informacija kliknite na poveznicu.

Iz poduzeća Finesa Credos traže voditelja management consulting financijskog tima (m/ž) u Varaždinu. Potrebna je VSS ili VŠS. Kandidat mora imati marketinška i komercijalna znanja, visoko razvijene komunikacijske vještine, te minimalno 5 godina radnog iskustva u financijskoj industriji (banke, fondovi, osiguranja). Rok prijave na natječaj je 15.01. Kliknite ovdje i saznajte više.

URED PLUS d.o.o. iz naselja Jalkovec zapošljava knjigovođu (m/ž) za knjiženje URA, IRA, izvoda i ostale dokumentacije, obračun plaće, završni godišnji obračun, te za obavljanje drugih srodnih poslova. Očekuje se iskustvo u trajanju od minimalno 5 godina, znanje rada na računalu, komunikativnost, spremnost na radu u timu i na konstantno učenje. Ako se kandidat dokaže, postoji mogućnost stalnog zaposlenja. Zvuči zanimljivo? Saznajte više!

IVKOM d.d. planira zaposliti osobu na poziciji grobar (m/ž). Mjesto rada je Ivanec, a rok prijave 31.01. Radno iskustvo nije uvjet prilikom zapošljavanja. Novozaposlena osoba obavljat će poslove ukopa, pogrebnih ceremonijala, održavat će groblje, sudjelovat će u pratnji prilikom prijevoza pokojnika, te će izlaziti na teren prilikom interventnih poziva. Kontakt informacije možete pronaći na poveznici.

Obrt Autoelektrika Šantek treba autolimara (m/ž). Minimalan uvjet za prijavu je završena osnovna škola. Postoji mogućnost zapošljavanja osoba koje nemaju radnog iskustva i žele naučiti navedeni posao. Detalje o načinu prijave možete potražiti na linku.

Eko Taxi zapošljava vozače (m/ž) u Čakovcu i traži pojedince koji više od uredskog računala vole vožnju i razgovor s ljudima. Idealni kandidati aktivni su vozači koji posjeduju vozačku dozvolu B kategorije, spremni su na rad u smjenama, imaju razvijene komunikacijske vještine, marljivi su, snalažljivi te odgovorni u radu. Ako želite posao gdje nijedan dan nije isti, pročitajte detalje oglasa i prijavite se.

AGROMEĐIMURJE RATARSTVO d.o.o. zapošljava radnika na farmi (m/ž) u općini Donja Dubrava. Novozaposlena osoba bit će zadužena za hranjenje i brigu oko životinja. Radno iskustvo nije važno. Za detalje o načinu prijave na ovaj natječaj, otvoren do 08.02., kliknite na link.

Panex AGM traži servisera poljoprivrednih strojeva (m/ž) u Čakovcu. Nudi se ugovor na neodređeno. Glavni uvjet je završena trogodišnja srednja škola. Prijave se zaprimaju do 05.02. Saznajte više.

PEKARA IN iz općine Nedelišće zapošljava radnika u pekari (m/ž) za pomoćne poslove kod proizvodnje kruha i pekarskih proizvoda. Radno iskustvo nije potrebno. Minimalan uvjet za prijavu su završeni niži razredi osnovne škole. Kontakt informacije poslodavca možete pronaći na poveznici.

Ostatak bogate ponude poslova pronađite na portalu posao.hr. Želimo Vam sreću prilikom prijave!

Nastavite čitati

U fokusu

Lepoglavska tvrtka ponudila 29 milijuna kuna za kupnju Hotela Trakošćan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je u petak, 8. siječnja, okončana druga javna e-dražba za ostvarivanje prava prvokupa Hotela Trakošćan, ispostavilo se da je od tri ponuditelja najvišu cijenu za objekt bivše Čačićeve tvrtke u stečaju ponudilo trgovačko društvo WE-KR d.o.o.

Spomenuta tvrtka iz Lepoglave ponudila je 29.055.000,00 kuna, no akviziciju će realizirati ukoliko prethodno pribavi očitovanje zagrebačke tvrtke ATR d.o.o., kojim ona povlači ili odustaje od  zahtjeva za oslobođenjem od plaćanja kupovnine.

Naime,  stvar se zakomplicirala jer u ATR-u tvrde da na  nekretninama imaju uknjiženo pravo prvokupa.

Nastavite čitati