Povežite se s nama

Međimurje

Najveći rival Međimurju za plasman u viši rang je NK Varaždin

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U NK Međimurje počele su pripreme za drugi dio sezone, ali i za nastavak djelovanja Kluba nakon preoblikovanja.

U proljetnom dijelu najvjerojatnije će ostati bez Gordana Golika i Karla Šimeka, koji su izrazili želju da prijeđu u NK Varaždin, a navodno odlazi i Marcijuš, za kojeg su zainteresirani u RNK Split.

Igrači

Međutim, u Klub od 18. siječnja, kad počinje prijelazni rok, najvjerojatnije dolaze Dejan Slunjski i Elvis Sabol, kao zamjene za dvojac koji će  preseliti preko Drave, a napadač Stjepan Oštrek bit će nova klupska uzdanica za postizanje golova. U Klubu očekuju da će u obrambenom dijelu momčadi puno doprinijeti i iskusni Ivan Režić.
To je ono o čemu se zasad govori otvoreno, ali u tijeku su pregovori s još nekoliko igrača iz Međimurja. Trener Kovačević tako će ubrzo imati na okupu kompletnu i, svi se nadaju u Klubu, i pojačanu ekipu za nastavak Prvenstva. Ne zaboravimo da je Međimurje treće na prvenstvenoj ljestvici 3. HNL Istok s 27 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirana Slavonija, a vodeći je Varaždin s tri gola prednosti.

Plan

Tako da će u nastavku Prvenstva biti veliki rivalitet između Međimurja i Varaždina, jer obje momčadi ciljaju na prvu poziciju i odlazak u Drugu ligu. Međimurje je prošle godine propustilo priliku za plasman u Drugu ligu, ne zbog natjecateljskog dijela, već zbog toga što nisu dobili licencu za igranje u Drugoj ligi. U Klubu tvrde da će u 2017./18. sezonu ući kao sportsko dioničko društvo, a potrebno je riješiti i dugovanja prema vjerovnicima.

Pripreme za proljetni nastavak Prvenstva počet će 23. siječnja, a odradit će se u Čakovcu, uz odigravanje pripremnih utakmica. Natjecanja u 3. HNL Istok počinju 4. ožujka.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Veleposlanik Indije prisustvovao obilježavanju 163. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec 27. veljače u Palači turizma u Čakovcu sastao se s veleposlanikom Indije u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Rajem Kumarom Srivastavom, koji je u Međimurju prisustvovao programu posvećenom 163. obljetnici rođenja utemeljitelja biodinamike i antropozofa, doktora Rudolfa Steninera.

O ovoj prigodi, župan Posavec i veleposlanik Kumar Srivastava otvorili su teme koje se tiču mogućnosti suradnje Međimurja i Indije. Veleposlaniku je prezentiran gospodarski i turistički potencijal ovog kraja, te se razgovaralo o potencijalnim ulaganjima indijskih investitora u Međimurju na području proizvodnje sigurne hrane te farmacije: „Indija kao jedna od najmnogoljudnijih zemalja svijeta ima nesaglediv potencijal kada je riječ o suradnji i investiranju, a s druge strane je Međimurje, razvijena europska regija koja teži upravo povezivanju u svojoj strategiji razvoja. Naš Centar dr. Rudolfa Steinera s Veleposlanstvom Indije u Republici Hrvatskoj već je razvio suradnju. Poveznice pronalaze i u temeljima ayurvede te njezinim dodirnim točakama s biodinamičkom proizvodnjom hrane po Steineru, koju godinama uspješno promovira naš Centar, čuvajući Steinerovo nasljeđe.“

Veleposlanik Raj Kumar Srivastava složio se da prostora za gospodarsku suradnju, osobito u svjetlu činjenice da i u Hrvatskoj raste broj indijski investitora. Iskazao je veliki interes za proširenje suradnje s Centrom dr. Rudolfa Steinera te nasljeđu tog europskog velikana antropozofije i biodinamike.

Veleposlanik Indije u nastavku posjeta, razgledao je i postav Eknomuzeja Međimurje malo, koji mu je prezentirao direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te se upoznao s daljnjim projektima Međimurske županije vezanima uz promoviranje baštine i obnovom objekata u Centru znanja, kao jednom od oglednih primjera revitalizacije u Hrvatskoj.

Potom je sudjelovao u centralnom dijelu programa u Centru dr. Rudolfa Steninera u Donjem Kraljevcu gdje je održao predavanje o Indiji kao kolijevci civilizacije. Svečanosti je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr.sc. Anita Perešin.

– Naša suradnja je s veleposlanikom je intenzivna i zato nam je drago što smo ga mogli ugostiti na našem programu. Proslavu 163. obljetnice Steinerova rođenja te 100 godina biodinamike izložbom svojih radova uveličali su nam i učenici Graditeljske škole Čakovec, iz smjera dizajna keramike, s kojima godinama njegujemo iznimnu suradnju – rekla je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje