Povežite se s nama

Međimurje

Najviše novaca ići će nogometašima i rukometašima

Objavljeno:

- dana

Prelog

Zajednica sportskih udruga Grada Preloga je u siječnju 2017. godine raspisala Natječaj za financiranje javnih potreba u sportu za 2017. godinu.

Na temelju pristiglih prijava koje zadovoljavaju uvjete Natječaja obavljen je pregled i donesena je odluka o dodjeli financijskih sredstava po klubovima i udrugama. 
Udruge kojima su sredstva odobrena dužne su što prije sklopiti Ugovor o dodjeli financijskih sredstava, kojim se definiraju iznos, uvjeti i način korištenja dobivenih sredstava.
NK Mladost Komet Prelog i RK Prelog dobili su najviše, odnosno po 65.000 kuna, iznosi od 30.000 dodijeljeni su NK Galeb Oporovec, NK Naprijed Cirkovljan, NK ČSK Čehovec, ŠRD Glavatica Prelog i ŽRK Prelog. 

Zatim, po 25.000 kuna dodijeljeno je NK Draškovec i KK Prelog. Iznos od 17.000 kuna pripao je NK Otok, 15.000 kuna NK Čukovec 77, a po 13.000 kuna TK Prelog i GSTK Prelog. Iznosi manji od 10.000 kuna raspoređeni su ostalim sportskih udrugama i klubovima Grada Preloga koji su se javili na Natječaj Zajednice sportskih udruga.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje