Povežite se s nama

Međimurje

Centar za kulturu: Smijeh i tuga iz života M. Ćire Blaževića

Objavljeno:

- dana

TEATAR

Samo mjesec i koji dan nakon zagrebačke premijere u Čakovec dolazi predstava Tarika Filipovića “Ćiro”. Predstava će u Centar za kulturu 27. travnja jednako privući ljubitelje kazališta kao i nogometa te javne scene.

Autorski rad Tarika Filipovića postao je veliki hit. Monodrama o životu trenera svih trenera, Miroslava Ćire Blaževića, nastala je nakon dugogodišnjeg abliskog prijateljstva legendarnog Ćire i Tarika Filipovića. Na koji je način osoba Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva publika ima priliku vidjeti kroz ovu duhovitu, ali dirljivu monodramu. Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., čije rečenice citiraju dan-danas, njegovo slavno sine moj  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Autorski rad Tarika Filipovića postao je veliki hit

– Filipovićev lik sliči na toga trenera, oponaša njegovu intonaciju, geste, osobito mimiku te iznosi činjenice i anegdote iz njegova života. Međutim, ne predstavlja zapravo njega, nego općenito snalažljivu osobu koja se zahvaljujući isključivo vlastitoj inicijativi izdiže iznad puka te osvaja i bogatstvo i ugled. Tarik Filipović izgradio je lik zapravo apolitičan, neku dakle vrst narodnog čovjeka, lukavog Bosanca, slabog na žene – napisao je kazališni kritičar Jutarnjeg lista nakon premijere 16. ožujka. Ovo je treća autorska predstava Tarika Filipovića. – Njegov prvijenac, “Spektakluk” i “Magic Act Show”, u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta.
 – S više od 300 izvedbi koje je vidjela čitava regija predstava se s pravom može nastaviti hitom.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Selnica za umirovljenike pripremila poklon bonove, ali potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike sa svog područja povodom Uskrsa pripremila poklon bonove.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno je ispuniti obrazac koji se nalazi na internetskoj stranici Općine Selnica i priložiti zadnji odrezak od mirovine. Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 500 eura.

Dokumentacija se prikuplja od 26. veljače do 11. ožujka 2024. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail [email protected] ili se ostavlja u sandučiću koji je postavljen kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati.

Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije, poručili su iz Općine Selnica. U slučaju potrebe možete nazvati i Općinu na broj telefona 861-344.

Podjela bonova održat će se 14. i 21. ožujka u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje