Povežite se s nama

Međimurje

Nakon 35 godina čekanja završava se sportska dvorana u Strahonincu

Objavljeno:

- dana

– Presretni smo, ovo je za sve naše učenike, njih 320, zaista veliki i svečani trenutak, jer ćemo nakon 35 godina dočekati da naša djeca uđu u svoju školsku sportsku dvoranu i da odrade nastavu tjelesne i zdrastvene kulture onako kako i zavređuju – rekla je ravnateljica Osnovne škole Strahoninec Jelena Okun prilikom svečanosti potpisivanja ugovora o nastavku izgradnje školske sportske dvorane.

Riječ je o ugovoru vrijednom 4,3 milijuna kuna kojim će se krenuti u drugu fazu izgradnje tamošnje dvorane na oko 1.170 četvornih metara površine, koju će djeca i učitelji, ali jednako tako i svi mještani Strahoninca i Savske Vesi, svestrano koristiti.

– Gradnju smo počeli u srpnju 2014. godine te u toj fazi sagradili temeljne stupove, temeljnu ploču i ogradu na južnoj strani, za što je utrošeno oko 540 tisuća kuna. I u tom nam je dijelu sufinanciranjem pomogla Međimurska županija, naš osnivač, pa ovim putem zahvaljujem županu što je i tada, ali i ovim iniciranjem nastavka gradnje, podržao održavanje kvalitetnije nastave u našoj školi – dodao je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec te objasnio da je Općinsko vijeće donijelo odluku o kreditnom zaduženju za nastavak izgradnje u iznosu od 5 milijuna kuna. Prethodno potpisanim Sporazumom između Županije i Općine postignut je dogovor o otplaćivanju kreditnog zaduženja u omjeru 60:40. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Gradu Rudara upaljena prva adventska svijeća – svjetlo mira!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent je vrijeme priprema za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Četiri su nedjelje došašća i svake nedjelje pali se po jedna svijeća s određenom simbolikom. Ovo je vrijeme iščekivanja, obraćenja, oprosta i nade. Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa.

U takvom duhu, u subotu, 27. studenog započeo je Advent u Gradu Rudara te je u gradskom parku Mursko Središće upaljena prva ovogodišnja adventska svijeća, svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Simbolično ju je, nakon molitve koju je predvodio župnik vlč. Marijan Horvat, upalio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Paljenju su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i predsjednik Mjesnog odbora Mursko Središće Ivan Novak.

Obred paljenja prve adventske svijeće upotpunio je crkveni zbor Mursko Središće. Paljenjem prve adventske svijeće započelo je vrijeme adventa odnosno došašća u kojem se mnogobrojni vjernici pripremaju za Božić.

Nastavite čitati

Međimurje

Budući medicinski tehničari i sestre mnogo naučili od vrsnih predavača!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Buduće medicinske sestre i tehničari Srednje škole Čakovec ne posustaju u svojim namjerama bez obzira na okolnosti.

Ugošćuju vrsne predavače iz struke koji, osim zavidnog znanja, posjeduju ono što je mladom naraštaju najpotrebnije – iskustvene priče. Mario Nemec, bacc. med. techn., glavni tehničar Odjela Psihijatrije, pričao im je o važnosti i načinima dobre komunikacije sa svojim pacijentima.

– Spomenka Tomašić, bacc. med. techn., ili kako je od milja zovu: “Duša Dnevne bolnice” – prenijela je našoj mladosti sve ono što čovjeka čini čovjekom. Ponekima su i suze zasjale u očima. Kaže da ju volontiranje oplemenjuje i da je osjećaj neprocjenjiv. U Udruzi “Pomoć neizlječivima” ona je voditeljica posudionice pomagala – kažu oni.

Učenici i njihovi nastavnici Brigita Prstec, koja je i glavni krivac za ovakva druženja, Đurđica Hlapčić i Silvija Novak sa zadovoljstvom su odslušali svoje kolege.

– Poštovali smo sve epidemiološke mjere tako da dvorana nije bila popunjena, ali i tome smo doskočili! Dok su cekači četvrtog razreda slušali uživo, peti razred medicinara slušao je online putem svojih platformi. A kada su medicinari u akciji, njihovi nastavnici uživaju znajući da je
“najveći znak učiteljeva uspjeha kad učenici rade kao da učitelj ne postoji.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje