Povežite se s nama

Sport

Nakon druge pobjede protiv Dubrave, Dabrovi idu na francuski Nates

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

Nakon pobjede u Zagrebu u uzvratnoj utakmici 1. kola EHF kupa, GRK Varaždin 1930 ponovo je pobijedio ekipu Dubrave. 

Pobjedom od 33:29 Dabrovi su pred oko 800 gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin izborili plasman u 2. kolo europskog rukometnog kupa gdje ga čeka izuzetno atraktivni francuski predstavnik Nantes.
Želja
Varaždinci su u uzvratnu utakmicu ušli sa četiri gola razlike, pa su gosti znajući da moraju stizati rezultat, na samom početku susreta pokazali više želje i htijenja. Rezultat takvog ptistupa bilo je njihovo vodstvo u 19. minuti susreta od 11:7, te je tako susret krenu od početka. To je bilo dovoljno upozorenje za Varaždince te se koncentriranijom igrom u samo nekoliko minuta vraćaju serijom od 5:0. Odlični su u tom periodu igre bili Vidaček, Težak, Čelić i Kuduz. Gosti pokušavaju izmjenama poremetiti ritam Daborva ali ne uspijevaju. Pred kraj prvog dijela uslijedila su dva isključenja domaćih igrača, Kuduza i Kontreca ali ostali igrači na terenu pokazali su karakter i nisu ispustili prednost.
U drugom dijelu Varaždinci nastavljaju sa pobjedničkom igrom. Kako su minute prolazile razlika je sve više bila na strani domaćina te je polovicom drugog poluvremena bila i sedam razlike. Za varaždinsku brzu transformacijom iz obrane u napad gosti nisu imali rješenje. U završnicu susreta Varaždinci su ušli mirno kontrolirajući rezultat, te su tako završili sigurnom pobjedom 33:29.
Ispit
– Malo smo slabije krenuli u utakmicu, ali brzo smo se sabrali i poslije sve odlično odradili do vodstva od sedam razlike. Onda smo opet malo stali, ali to je valjda i zato što sam dao priliku i drugima. Čestitam igračima, dali su sve od sebe u ove dvije utakmice i sada nas očekuje veliki ispit. Nantes je momčad puna reprezentativaca poput Škofa, Maquede, Rivere, Entrerriosa i da ne nabrajam dalje. Znači pravi mamac za gledatelje, ali i za nas u klubu – rekao je po završetku utakmice trener GRK Varaždin Silvijo Ivandija.
Horvat i Huđ postigli su po 6 golova, Kuduz 5, Vidaček 4, Jeftić 3, Sršen 3, Kontrec 2, Šipić 2, Tokić 1 i Težak 1, dok je vratar Lončar imao je 12 obrana.

Izvor:
Foto:

Sport

Berba medalja kajakaša Varteksa na domaćem natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub održao je Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu kod mostova na rijeci Dravi na kojem je nastupilo je 45 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

U ženskoj konkurenciji polaznika škole kajaka Dina Stanković bila je 2., a Lucija Plantak 3. U kajaku jednosjedu kod polaznika škole kajaka Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

U kategoriji mlađih kadeta u kajaku Andrija Novak bio je 2. Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak, a Leona Habek bila je druga. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, treći Domagoj Cerovečki, Domagoj Kracik 4., a Viktor Žmegač plasirao se na 5. mjesto. Kod juniora u kajaku Matija Novak plasirao se na 5. mjesto.

Na seniorskoj utrci u kajaku pobijedio je Nikola Novosel, a Damian Kukec bio je drugi. Održana je i utrka veterana u kanu jednosjedu gdje se Danijel Mijatović plasirao na 3. mjesto, Robert Rauš bio je 4., a Ervin Mijatović na 5. mjestu.

Nastavite čitati

Sport

Tristan Talan obranio naslov prvaka Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Kutini se održalo Prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe seniore u boksu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupili su Mate Medenjak I Tristan Talan.

Mate je unatoč dobroj borbi ispao u kvalifikacijama. Tristan Talan prošlogodišnji prvak u polufinalu je pobijedio Karla Kenzevića, da bi u nedjelju, 5. svibnja u finalu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Mihaela Bulatovića iz Slavonskog Broda.

Tristan je time obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio mjesto reprezentativca Hrvatske. Slijede mu pripreme za Europsko prvenstvo. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje