Povežite se s nama

Međimurje

Napeto nogometno finale, a pozornost osobito privukli hrvanje i badminton

Objavljeno:

- dana

TRADICIJA

Već tradicionalni događaj Strojarske i prometne škole Varaždin, Dan sporta, održan je 12. travnja u sportskoj dvorani Graberje.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture ove varaždinske srednje škole, a program je započeo u prijepodnevnim satima.

Niz događanja

– I ove godine škola želi omogućiti svim svojim učenicima i nastavnicima nazočnost na sportskim događanjima u kojima ravnopravno sudjeluju učenici i nastavnici, jer sport odgaja za zajedništvo, prijateljstvo, toleranciju, timski rad i humanost – rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin na otvorenju Dana sporta, a sve prisutne pozdravio je i prof. Nedjeljko Pavlec.

Nakon otvorenja održano je finale Nogometnog prvenstva škole u kojem su svoje snage odmjerile ekipe tehničkih usmjerenja četvrtih i drugih razreda, a nakon vrlo napete utakmice i izvođenja penala pobjedu su odnijeli – maturanti. No, to nije bio kraj natjecanja. Maturanti su nakon pobjede nad učenicima drugih razreda u finalu Nogometnog prvenstva škole snage odmjerili s nastavnicima Strojarske i prometne škole Varaždin, a taj dvoboj završio je izjednačeno.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture

Nakon nogometa, natjecanja su se preselila i na druge sportove. Tako su predstavljeni stolni tenis, badminton i hrvanje, koji su izazvali veliki interes cjelokupne publike. Hrvanje su predstavili Nikola Conar, učenik 4. b razreda, koji je aktualni juniorski državni prvak u hrvanju, i Leon Meštrić, učenik 3. b razreda, a komentator je bio bivši učenik Strojarske i prometne škole Varaždin Tonimir Sokol, koji je također ostvario izniman uspjeh u ovom sportu.

Stolni tenis su demonstrirali Marcel Križanec, učenik 2. f razreda, i Mateo Plantak iz 2. b, a badminton su učenicima i profesorima demonstrirali Patrik Biškup iz 2. c te Patrik Matijašec, učenik 1. h razreda. Na kraju manifestacije, u susretu nastavnica i maturantica u odbojci i ove godine kao i prethodnih godina uspjeh su postigle nastavnice, koje su pobijedile ekipu maturantica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mimohod maturanata u Čakovcu u petak, a na red će paziti i roditeljske ophodnje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 16. svibnja u predvorju sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec s početkom u 13 sati održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktivnosti povodom ovogodišnje “Coolijade”.

Sudjelovali su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Čakovca David Vugrinec, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Bosiljka Vinković – Kukolić, ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, pedagoginja Graditeljske škole Čakovec Anja Zadravec Jančikić, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i policijski službenik za poslove temeljne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Mladen Zadravec.

Ove godine završne svečanosti povodom proslave Dana maturanata odvijat će se u razdoblju od 20. do 24. svibnja, od ponedjeljka do petka. Ujedno, u petak, 24. svibnja, s početkom u 15 sati održat će se završni mimohod maturanata. Ovogodišnja trasa kretanja započinje u Ulici Vladimira Nazora kod Ekonomske i Trgovačke škole te se potom povorka maturanata nastavlja kretati Ulicom Otokara Keršovanija, Trgom Eugena Kvaternika, pješačkom zonom Ulice kralja Tomislava te Trgom Republike, a zatim Zrinsko-frankopanskom i Vukovarskom ulicom te završava kod SRC-a “Mladost” u Športskoj ulici. Odmah nakon mimohoda na terenima SRC-a održat će se završna svečanost maturanata, a u slučaju lošeg vremena proslava seli u sportsku dvoranu Graditeljske škole Čakovec.

Kao i prethodnih godina, završne svečanosti maturanata imat će i natjecateljski karakter kroz biranje najmaturanta/najmaturantice i najoriginalnijeg razreda, a sve u cilju poticanja maturanata na odgovorna i društveno poželjno ponašanja. Proglašenje ovogodišnjih pobjednika održat će se na završnoj svečanosti maturanata u petak, 24. svibnja.

Načelnik Sokač istaknuo je kako prošle godine tijekom Dana maturanata nisu zabilježeni značajniji sigurnosni incidenti. Osnovni cilj nazočnosti policijskih službenika na proslavama maturanata, svakako je smanjiti sve moguće rizike koji dovode do neželjenog ponašanja, odnosno narušavanja javnog reda i mira te naravno oštećenja tuđe imovine ili prekomjerne konzumacije alkoholnih pića. Na kraju je dodao kako mladi imaju pravo proslaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja, a policiji nije u interesu da to sprječava, već da ih pravilno usmjeri, odnosno da “Coolijada” prođe bez neželjenih ekscesa i posljedica.

Policijski službenik za poslove temeljne policije Mladen Zadravec, upoznao je prisutne novinare kako će se i ove godine o sigurnosti maturanata brinuti tzv. “roditeljske ophodnje”. Radi se o ophodnjama sastavljenim od roditelja maturanata i policijskih službenika, a koje će u razdoblju od 20. do 23. svibnja obilaziti okupljanja maturanata. Dodao je, kako su policijski službenici zaduženi za prevenciju, obišli sve srednje škole na području Međimurske županije te pritom održali prigodna predavanja putem kojih su maturantima uputili mnogobrojne savjete s ciljem preveniranja neželjenih ponašanja.

Na kraju konferencije ravnatelj Srnec poetski se osvrnuo na ovogodišnji finale okupljanja maturanata na SRC-u “Mladost”, pa je rekao: “U petak čakovečki sportsko rekreacijski centar bit će SRCE MLADOSTI”.

Također, u cilju zaštite sigurnosti svih sudionika završne svečanosti Dana maturanata u petak, 24. svibnja, od 13 do 20 sati za sav javni promet, osim dostave, biti zatvoren dio Športske ulice u Čakovcu, točnije od raskrižja s Vukovarskom ulicom do parkirališta kod Tehničke škole Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje