Povežite se s nama

Međimurje

Napeto nogometno finale, a pozornost osobito privukli hrvanje i badminton

Objavljeno:

- dana

TRADICIJA

Već tradicionalni događaj Strojarske i prometne škole Varaždin, Dan sporta, održan je 12. travnja u sportskoj dvorani Graberje.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture ove varaždinske srednje škole, a program je započeo u prijepodnevnim satima.

Niz događanja

– I ove godine škola želi omogućiti svim svojim učenicima i nastavnicima nazočnost na sportskim događanjima u kojima ravnopravno sudjeluju učenici i nastavnici, jer sport odgaja za zajedništvo, prijateljstvo, toleranciju, timski rad i humanost – rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin na otvorenju Dana sporta, a sve prisutne pozdravio je i prof. Nedjeljko Pavlec.

Nakon otvorenja održano je finale Nogometnog prvenstva škole u kojem su svoje snage odmjerile ekipe tehničkih usmjerenja četvrtih i drugih razreda, a nakon vrlo napete utakmice i izvođenja penala pobjedu su odnijeli – maturanti. No, to nije bio kraj natjecanja. Maturanti su nakon pobjede nad učenicima drugih razreda u finalu Nogometnog prvenstva škole snage odmjerili s nastavnicima Strojarske i prometne škole Varaždin, a taj dvoboj završio je izjednačeno.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture

Nakon nogometa, natjecanja su se preselila i na druge sportove. Tako su predstavljeni stolni tenis, badminton i hrvanje, koji su izazvali veliki interes cjelokupne publike. Hrvanje su predstavili Nikola Conar, učenik 4. b razreda, koji je aktualni juniorski državni prvak u hrvanju, i Leon Meštrić, učenik 3. b razreda, a komentator je bio bivši učenik Strojarske i prometne škole Varaždin Tonimir Sokol, koji je također ostvario izniman uspjeh u ovom sportu.

Stolni tenis su demonstrirali Marcel Križanec, učenik 2. f razreda, i Mateo Plantak iz 2. b, a badminton su učenicima i profesorima demonstrirali Patrik Biškup iz 2. c te Patrik Matijašec, učenik 1. h razreda. Na kraju manifestacije, u susretu nastavnica i maturantica u odbojci i ove godine kao i prethodnih godina uspjeh su postigle nastavnice, koje su pobijedile ekipu maturantica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje