Povežite se s nama

Međimurje

Napeto nogometno finale, a pozornost osobito privukli hrvanje i badminton

Objavljeno:

- dana

TRADICIJA

Već tradicionalni događaj Strojarske i prometne škole Varaždin, Dan sporta, održan je 12. travnja u sportskoj dvorani Graberje.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture ove varaždinske srednje škole, a program je započeo u prijepodnevnim satima.

Niz događanja

– I ove godine škola želi omogućiti svim svojim učenicima i nastavnicima nazočnost na sportskim događanjima u kojima ravnopravno sudjeluju učenici i nastavnici, jer sport odgaja za zajedništvo, prijateljstvo, toleranciju, timski rad i humanost – rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin na otvorenju Dana sporta, a sve prisutne pozdravio je i prof. Nedjeljko Pavlec.

Nakon otvorenja održano je finale Nogometnog prvenstva škole u kojem su svoje snage odmjerile ekipe tehničkih usmjerenja četvrtih i drugih razreda, a nakon vrlo napete utakmice i izvođenja penala pobjedu su odnijeli – maturanti. No, to nije bio kraj natjecanja. Maturanti su nakon pobjede nad učenicima drugih razreda u finalu Nogometnog prvenstva škole snage odmjerili s nastavnicima Strojarske i prometne škole Varaždin, a taj dvoboj završio je izjednačeno.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture

Nakon nogometa, natjecanja su se preselila i na druge sportove. Tako su predstavljeni stolni tenis, badminton i hrvanje, koji su izazvali veliki interes cjelokupne publike. Hrvanje su predstavili Nikola Conar, učenik 4. b razreda, koji je aktualni juniorski državni prvak u hrvanju, i Leon Meštrić, učenik 3. b razreda, a komentator je bio bivši učenik Strojarske i prometne škole Varaždin Tonimir Sokol, koji je također ostvario izniman uspjeh u ovom sportu.

Stolni tenis su demonstrirali Marcel Križanec, učenik 2. f razreda, i Mateo Plantak iz 2. b, a badminton su učenicima i profesorima demonstrirali Patrik Biškup iz 2. c te Patrik Matijašec, učenik 1. h razreda. Na kraju manifestacije, u susretu nastavnica i maturantica u odbojci i ove godine kao i prethodnih godina uspjeh su postigle nastavnice, koje su pobijedile ekipu maturantica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Policijske kamere u Međimurju su čudo tehnike, prepoznaju i neregistrirana vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Na području Međimurske županije u cilju povećanja prometne sigurnosti postavljeno je ukupno 19 kućišta u koja se mogu instalirati uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila (GATSO RT4), objavila je PU međimurska.

Policijska uprava međimurska trenutno raspolaže s četiri kamere, koje se prema sigurnosnoj procjeni sele iz jedne lokacije na drugu, dok prazna kućišta imaju preventivnu funkciju.

– Radi se o iznimno preciznim uređajima (kamerama) koji mogu istodobno mjeriti brzinu kretanja 32 vozila u istom kadru, danju ili noću, te u uvjetima smanjene vidljivosti. Osim nadzora brzine, kamere detektiraju i druge prekršaje poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela i drugih prekršaja. Nadogradnjom sustava, kamere sada imaju mogućnost automatskog prepoznavanja neregistriranih vozila, odnosno vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, neovisno o brzini njegovog kretanja – objavila je policija.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cesti ako su registrirana te ako imaju važeću prometnu dozvolu. Za vozače koji upravljaju motornim ili priključnim vozilom koje nije registrirano ili kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana propisana je novčana kazna od 2000 kuna.

Nadalje, vlasnik vozila dužan je odjaviti vozilo ukoliko ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka. Za vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole više od 12 mjeseci, rješenjem nadležnog tijela ukinut će se registarske pločice, dok je za počinitelja tog prekršaja propisana novčana kazna od 700 kuna.

Lokacije na kojima su postavljena kućišta za kamere na području Međimurske županije su u:

 • Nedelišću – ulicama Vladimira Nazora i Varaždinska,
 • Gornjem Hrašćanu – Čakovečkoj ulici,
 • Pušćinama – Čakovečkoj ulici,
 • Strahonincu – Dravskoj ulici (Poleve),
 • Kuršancu – Glavnoj ulici,
 • Savskoj Vesi – Ulici Josipa Bajkovca,
 • Prelogu – ulicama Zrinskih i Čakovečkoj,
 • Donjem Kraljevcu – Kolodvorskoj ulici,
 • Maloj Subotici – Glavnoj ulici,
 • Čakovcu – ulicama Zrinsko-Frankopanskoj i Južnoj obilaznici,
 • Šenkovcu – Ulici Maršala Tita,
 • Brezju (cesta za Lopatinec),
 • Štrukovcu (cesta za Mursko Središće),
 • Murskom Središću – ulicama Josipa Broza Tita i Martinskoj.

Nastavite čitati

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 27. rujna županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 438 osoba te su evidentirana 4 pozitivna nalaza, što je 0,9% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 135.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, otpušten je 1 pacijent, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje