Povežite se s nama

Međimurje

Napeto nogometno finale, a pozornost osobito privukli hrvanje i badminton

Objavljeno:

- dana

TRADICIJA

Već tradicionalni događaj Strojarske i prometne škole Varaždin, Dan sporta, održan je 12. travnja u sportskoj dvorani Graberje.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture ove varaždinske srednje škole, a program je započeo u prijepodnevnim satima.

Niz događanja

– I ove godine škola želi omogućiti svim svojim učenicima i nastavnicima nazočnost na sportskim događanjima u kojima ravnopravno sudjeluju učenici i nastavnici, jer sport odgaja za zajedništvo, prijateljstvo, toleranciju, timski rad i humanost – rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin na otvorenju Dana sporta, a sve prisutne pozdravio je i prof. Nedjeljko Pavlec.

Nakon otvorenja održano je finale Nogometnog prvenstva škole u kojem su svoje snage odmjerile ekipe tehničkih usmjerenja četvrtih i drugih razreda, a nakon vrlo napete utakmice i izvođenja penala pobjedu su odnijeli – maturanti. No, to nije bio kraj natjecanja. Maturanti su nakon pobjede nad učenicima drugih razreda u finalu Nogometnog prvenstva škole snage odmjerili s nastavnicima Strojarske i prometne škole Varaždin, a taj dvoboj završio je izjednačeno.

Dan sporta organiziralo je Stručno vijeće nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture

Nakon nogometa, natjecanja su se preselila i na druge sportove. Tako su predstavljeni stolni tenis, badminton i hrvanje, koji su izazvali veliki interes cjelokupne publike. Hrvanje su predstavili Nikola Conar, učenik 4. b razreda, koji je aktualni juniorski državni prvak u hrvanju, i Leon Meštrić, učenik 3. b razreda, a komentator je bio bivši učenik Strojarske i prometne škole Varaždin Tonimir Sokol, koji je također ostvario izniman uspjeh u ovom sportu.

Stolni tenis su demonstrirali Marcel Križanec, učenik 2. f razreda, i Mateo Plantak iz 2. b, a badminton su učenicima i profesorima demonstrirali Patrik Biškup iz 2. c te Patrik Matijašec, učenik 1. h razreda. Na kraju manifestacije, u susretu nastavnica i maturantica u odbojci i ove godine kao i prethodnih godina uspjeh su postigle nastavnice, koje su pobijedile ekipu maturantica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje