Povežite se s nama

Međimurje

Raspjevani Mačkovec

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

U Društvenom domu u Mačkovcu održan je četvrti humanitarni festival „Djeca Mačkovca pjevaju“.

Ovaj već tradicionalni festival organizira Udruga mladih Mačkovec, koja svojim djelovanjem potiče glazbene aktivnosti, edukaciju mladih, programe za mlade, sportske i eko akcije te humanitarni rad.

Dvije kategorije 

Ovom se prigodom, u natjecanju podijeljenom u dvije kategorije, okupilo 25 mališana od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji su pjesmom i scenskim nastupom razveselili goste i uzvanike u prepunoj dvorani. Težak zadatak imala je prosudbena komisija koja je među predstavljenima, morala izabrati one najbolje, u dvije kategorije, prvi i drugi te treći i četvrti razredi.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolja je bila Tara Marciuš s pjesmom “Dom”, druga je bila Elena Abramović s pjesmom “Gdje je onaj cvijetak žuti”, a treća Sandra Tkalčec koja je otpjevala pjesmu “Svatko ima dom”.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolja je bila Tara Marciuš, a među trećim i četvrtim razredima Hana Turk

U kategoriji trećih i četvrtih razreda pobjednica je bila Hana Turk s pjesmom “Ah, što volim”, druga je bila Kristina Kelkedi s pjesmom “Put u bolji svijet”, a treća Nika Podvez i pjesma “Osmijeh”.

U jedan sad Udruga mladih Mačkovec prikupila je 2.924 kune koje je donirala Kući mogućnosti Čakovec, koja zbrinjava mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstva u cilju njihova osamostaljivanja. Potporu mladim međimurskim glazbenicima dao je i međimurski župan Matija Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje