Povežite se s nama

Međimurje

Raspjevani Mačkovec

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

U Društvenom domu u Mačkovcu održan je četvrti humanitarni festival „Djeca Mačkovca pjevaju“.

Ovaj već tradicionalni festival organizira Udruga mladih Mačkovec, koja svojim djelovanjem potiče glazbene aktivnosti, edukaciju mladih, programe za mlade, sportske i eko akcije te humanitarni rad.

Dvije kategorije 

Ovom se prigodom, u natjecanju podijeljenom u dvije kategorije, okupilo 25 mališana od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji su pjesmom i scenskim nastupom razveselili goste i uzvanike u prepunoj dvorani. Težak zadatak imala je prosudbena komisija koja je među predstavljenima, morala izabrati one najbolje, u dvije kategorije, prvi i drugi te treći i četvrti razredi.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolja je bila Tara Marciuš s pjesmom “Dom”, druga je bila Elena Abramović s pjesmom “Gdje je onaj cvijetak žuti”, a treća Sandra Tkalčec koja je otpjevala pjesmu “Svatko ima dom”.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolja je bila Tara Marciuš, a među trećim i četvrtim razredima Hana Turk

U kategoriji trećih i četvrtih razreda pobjednica je bila Hana Turk s pjesmom “Ah, što volim”, druga je bila Kristina Kelkedi s pjesmom “Put u bolji svijet”, a treća Nika Podvez i pjesma “Osmijeh”.

U jedan sad Udruga mladih Mačkovec prikupila je 2.924 kune koje je donirala Kući mogućnosti Čakovec, koja zbrinjava mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstva u cilju njihova osamostaljivanja. Potporu mladim međimurskim glazbenicima dao je i međimurski župan Matija Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje