Povežite se s nama

Međimurje

Raspjevani Mačkovec

Objavljeno:

- dana

HUMANITARNO

U Društvenom domu u Mačkovcu održan je četvrti humanitarni festival „Djeca Mačkovca pjevaju“.

Ovaj već tradicionalni festival organizira Udruga mladih Mačkovec, koja svojim djelovanjem potiče glazbene aktivnosti, edukaciju mladih, programe za mlade, sportske i eko akcije te humanitarni rad.

Dvije kategorije 

Ovom se prigodom, u natjecanju podijeljenom u dvije kategorije, okupilo 25 mališana od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji su pjesmom i scenskim nastupom razveselili goste i uzvanike u prepunoj dvorani. Težak zadatak imala je prosudbena komisija koja je među predstavljenima, morala izabrati one najbolje, u dvije kategorije, prvi i drugi te treći i četvrti razredi.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolja je bila Tara Marciuš s pjesmom “Dom”, druga je bila Elena Abramović s pjesmom “Gdje je onaj cvijetak žuti”, a treća Sandra Tkalčec koja je otpjevala pjesmu “Svatko ima dom”.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolja je bila Tara Marciuš, a među trećim i četvrtim razredima Hana Turk

U kategoriji trećih i četvrtih razreda pobjednica je bila Hana Turk s pjesmom “Ah, što volim”, druga je bila Kristina Kelkedi s pjesmom “Put u bolji svijet”, a treća Nika Podvez i pjesma “Osmijeh”.

U jedan sad Udruga mladih Mačkovec prikupila je 2.924 kune koje je donirala Kući mogućnosti Čakovec, koja zbrinjava mlade koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstva u cilju njihova osamostaljivanja. Potporu mladim međimurskim glazbenicima dao je i međimurski župan Matija Posavec.

Izvor:
Foto:

Međimurje

I Varaždinska županija podržala inicijativu za modernizacijom pruge od Kotoribe do Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon gradova Čakovca i Varaždina te Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, inicijativu za obnovom, modernizacijom i elektrifikacijom pruge Kotoriba – Čakovec – Varaždin – Novi Marof – Zabok – Zagreb službeno je podržala i Varaždinska županija.

Naime, inicijativu je varaždinskom županu Anđelku Stričaku predstavio njezin inicijator Željko Pavlic, predsjednik Međimurskog demokratskog saveza i saborska zastupnica Andreja Marić, koja će je predstavljati u Hrvatskom saboru. Inicijativa je službeno podržana od strane Varaždinske županije na posljednjoj sjednici Skupštine održanoj u srijedu, 22. rujna, i to jednoglasnim usvajanjem zaključka.

Inicijativom se predlaže Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da u programske i proračunske dokumente uvrsti projekt i osigura sredstva za modernizacijom pruge u cijeloj dužini od Kotoribe preko Čakovca i Varaždina do Zagreba.

Nastavite čitati

Međimurje

„Moji doli i bregi“: Lea Ciglarić i Mario Blažević snimili najbolje fotografije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove godine u organizaciji Lokalne akcijske grupe „Međimurski doli i bregi“ održan je sada već tradicionalni fotografski natječaj „Moji doli i bregi“. Natječaj je bio otvoren od 17. lipnja do 31. kolovoza 2021. godine, a ukupno je pristiglo 58 fotografija.

Za najbolje fotografije nagrade su osigurali članovi LAG-a: PG Geler, OPG Nenad Preiner, Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“, OPG Nedin Sarač, OPG Christian Preložnjak, OPG Igor Hrustek, OPG Vesna Branilović, OPG Vlasta Sršan, Vina Jakopić i Udruga „Biovrt – u skladu s prirodom“.

Sadržaj fotografije morao je biti povezan s temama poljoprivrede i turizma, a sve su morale biti snimljene na području LAG-a „Međimurski doli i bregi“. Stručni žiri, koji su sačinjavali Davor Žerjav, Davorin Mance i Ratko Pesek, odabrao je po dvije fotografije iz svake kategorije.

U kategoriji Poljoprivrede prvo mjesto pripalo je Lei Ciglarić, a fotografija prikazuje u Međimurju već pomalo nesvakidašnji motiv – stočarstvo. Na drugom mjestu pažnju žirija je privukla zlatnožuta boja s međimurskih polja autorice Alenke Novak s motivom koji dočarava radišnost međimurskog kraja.

U kategoriji Turizam prvo mjesto otišlo je u ruke Marija Blaževića s fotografijom prekrasnih „bregi“ gornjega brdovitog Međimurja i slovenskim planinama u pozadini, a da Međimurci znaju i uživati govori motiv autorice Andreje Turk s međimurskog ribnjaka koji to zorno i prikazuje pa je zaslužio drugo mjesto.

– Zahvaljujemo svim sudionicima fotografskog natječaja na velikom odazivu te kvalitetnim i zanimljivim fotografijama naših dolova i bregova – poručuju iz LAG-a „Međimurski doli i bregi“.

Lea Ciglarić
Mario Blažević
Alenka Novak
Andreja Turk

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje