Povežite se s nama

Međimurje

Napokon okončani radovi: otvaranjem „tupkovečkog ipsilona“ nestaju prašina i blato

Objavljeno:

- dana

Dionica duga 3,3 kilometra od Vugrišinca do raskrižja koje se grana prema Martinuševcu i Železnoj Gori, popularno nazvana „tupkovečki ipsilon“, napokon je dobila asfaltni pokrov. Investicija vrijedna više od 2,5 milijuna kuna svečano je otvorena protekle subote, 13. srpnja.

– Nevjerojatno je da u 2019. godini slavimo asfaltiranje ceste, jedan od temeljnih preduvjeta razvoja neke sredine. Ova prometnica nije bila samo naša velika želja, već i potreba. Riječ je o najvećoj investiciji u Općini Gornji Mihaljevec u posljednjih nekoliko godina – istaknuo je općinski načelnik Goran Lovrec.

– Asfaltiranjem „tupkovečkog ipsilona“ završava „avantura“ za sve one koji su se njome do sada koristili. Naime, zbog šljunčanih puteva ljeti je njome bilo neizdrživo prolaziti zbog prašine, a zimi zbog blata. Sada su ti problemi iza nas – zadovoljno je dodao Mario Zadravec, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Tupkovec.

Projekt je iniciran još 2014. godine. U prosincu 2015. započelo se s izradom projektne dokumentacije, a u kolovozu 2016. izrađen je glavni projekt.

– Nakon što je u studenom 2016. dobivena suglasnost Općinskog vijeća i izdana građevinska dozvola, projekt smo prijavili na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.

– 2020. Nakon provedenog postupka javne nabave krenuli smo s izvođenjem radova koji su započeli 3. prosinca 2018. godine, da bi 6. lipnja radovi uspješno bili dovršeni – objasnio je načelnik Lovrec.

Da se uistinu radi o važnom događaju, potvrdio je dolazak brojnih mještana, kojima se pridružio i župan Međimurske županije Matija Posavec. U prigodnom programu, molitvu i blagoslov novootvorene dionice predvodio je župnik župe sv. Katarine u Gornjem Mihaljevcu Ivan Vugrinčić, a svoje su novo vozilo predstavili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Preseka.

Kultura

Art Forest vas zove u Nedelišće: umjetnici, prijavite se do 16. svibnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom prvog lipanjskog vikenda, točnije 5. i 6. lipnja, prvi put će se svim zainteresiranima predstaviti Art forest, umjetnički festival u organizaciji skupine umjetnika i zaljubljenika u umjetnost pod nazivom “Artisto” i Turističke zajednice Općine Nedelišće.

Lovački dom Nedelišće pretvorit će se u privremenu galeriju na otvorenom za izložbu slika, ambijentalne instalacije, izvedbene radove, te predavanja i performanse. Cilj ovog dvodnevnog festivala je spojiti umjetnost i prirodu te potaknuti pojedinca na šetnju kroz neobičan obraz šume, u kontekstu suvremene umjetničke prakse, zasnivajući se na razmjeni iskustava, suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice.

– Očekuju vas umjetnički performansi, predavanja, raznorazne besplatne radionice i dječje radionice, a imat ćete priliku sudjelovati i u interaktivnom oslikavanju velikog platna, te još mnogo toga. Više detalja slijedi uskoro…

Ovim putem pozivamo sve umjetnike koji žele sudjelovati na našem Art forest festivalu da nam se slobodno jave! – kažu iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

POVEZNICA ZA PRIJAVU

Prijave se primaju zaključno s 16. svibnjem u 23.59.

– Veselimo se vašem odazivu! – poručuju iz TZO Nedelišće.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, na respiratoru su dva pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 212 uzoraka, od čega su evidentirana 32 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 15,09 posto pozitivnih od broja testiranih, javio je 20. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 87 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 546.

Tijekom vikenda brzim Ag testovima testirano je ukupno 539 osoba, od čega je evidentirano 9 pozitivnih slučajeva, na temelju kliničke slike 2 pozitivna slučaja, a iz drugih županija javljeno je o 4 pozitivna slučaja.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 50.042 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 64 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 11 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, dok su 2 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 12.04.2021. do 18.04.2021. godine, 168 je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 13 na području grada Mursko Središća, 42 na području grada Preloga, 14 na području općine Belica, 2 općine Dekanovec, 5 općine Domašinec, 21 općine Donja Dubrava, 29 općine Donji Kraljevec, 8 općine Donji Vidovec, 18 općine Goričan, 12 općine Gornji Mihaljevec, 19 općine Kotoriba, 23 općine Mala Subotica, 73 općine Nedelišće, 9 općine Orehovica, 6 općine Podturen, 13 općine Pribislavec, 8 općine Selnica, 21 općine Strahoninec, 17 općine  Sveta Marija, 29 općine Sveti Juraj na Bregu, 10 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec, 9 općine Šenkovec i 7 općine Štrigova.

Nastavite čitati