Dionica duga 3,3 kilometra od Vugrišinca do raskrižja koje se grana prema Martinuševcu i Železnoj Gori, popularno nazvana „tupkovečki ipsilon“, napokon je dobila asfaltni pokrov. Investicija vrijedna više od 2,5 milijuna kuna svečano je otvorena protekle subote, 13. srpnja.

– Nevjerojatno je da u 2019. godini slavimo asfaltiranje ceste, jedan od temeljnih preduvjeta razvoja neke sredine. Ova prometnica nije bila samo naša velika želja, već i potreba. Riječ je o najvećoj investiciji u Općini Gornji Mihaljevec u posljednjih nekoliko godina – istaknuo je općinski načelnik Goran Lovrec.

– Asfaltiranjem „tupkovečkog ipsilona“ završava „avantura“ za sve one koji su se njome do sada koristili. Naime, zbog šljunčanih puteva ljeti je njome bilo neizdrživo prolaziti zbog prašine, a zimi zbog blata. Sada su ti problemi iza nas – zadovoljno je dodao Mario Zadravec, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Tupkovec.

SPAR

Projekt je iniciran još 2014. godine. U prosincu 2015. započelo se s izradom projektne dokumentacije, a u kolovozu 2016. izrađen je glavni projekt.

– Nakon što je u studenom 2016. dobivena suglasnost Općinskog vijeća i izdana građevinska dozvola, projekt smo prijavili na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.

– 2020. Nakon provedenog postupka javne nabave krenuli smo s izvođenjem radova koji su započeli 3. prosinca 2018. godine, da bi 6. lipnja radovi uspješno bili dovršeni – objasnio je načelnik Lovrec.

Da se uistinu radi o važnom događaju, potvrdio je dolazak brojnih mještana, kojima se pridružio i župan Međimurske županije Matija Posavec. U prigodnom programu, molitvu i blagoslov novootvorene dionice predvodio je župnik župe sv. Katarine u Gornjem Mihaljevcu Ivan Vugrinčić, a svoje su novo vozilo predstavili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Preseka.

Komentari

Komentara

loading...