Povežite se s nama

Međimurje

Naučite sve o zdravim kolačima i pecivima bez glutena

Objavljeno:

- dana

CELIJAKIJA

U svibnju se obilježava Međunarodni dan oboljelih od celijakije.

Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske tim povodom organizira niz akcija sa svrhom senzibiliziranja javnosti o celijakiji i bezglutenskoj prehrani. 
Na sam Dan oboljelih, 16. svibnja, u Srednjoj školi Prelog organiziraju bezglutensku radionicu i predavanje o celijakiji i prehrani bez glutena, a događanje je namijenjeno budućim ugostiteljskim djelatnicima. Na varaždinskoj tržnici i na čakovečkom Trgu Republike 20. svibnja predstavit će rad Udruge na info-štandu i promovirati bezglutensku prehranu. Održat će se degustacija bezglutenskih kolača, kruha, peciva i raznih bezglutenskih proizvoda. Partneri događaja su pekara EKOS iz Varaždina i portal Bez-glutena.hr. Nakon toga, 25. svibnja organiziraju Dan otvorenih vrata, pa će svi zainteresirani moći doći u prostorije Udruge od 13 do 19 sati. Krajem mjeseca, 27. svibnja, sudjeluju na manifestaciji “Varaždinski sejem zdrave hrane”, gdje će ponuditi bezglutenske kruhove, kolače i peciva.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje