Povežite se s nama

Crna kronika

“Ne mogu vjerovati da sam ubio svog najboljeg prijatelja. Ne sjećam se”

Objavljeno:

- dana

ŽELJKO MARTINOVIĆ (44) MARIJA BELAVIĆA (31) UBIO PIŠTOLJEM KOJI MU JE MARIO PRODAO

Vijest o brutalnom ubojstvu ovog siječnja potreslo je Tuhovec. U lokalnom kafiću Gavran Željko Martinović (44) potegnuo je pištolj na svog najboljeg prijatelja Marija Belavića (31). Smjestio mu je dva metka u glavu čemu su svjedočili i gosti lokala. Tada je selo pričalo da je Željko svog najboljeg prijatelja odlučio ubiti jer mu nije vratio novac za auto koji mu je slupao nekoliko tjedana ranije. Danas je na varaždinskom Županijskom sudu počelo suđenje Martinoviću za ubojstvo kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

– Ne mogu vjerovati da sam ubio najboljeg prijatelja. Ne sjećam se da sam ubio Marija kao niti puno događaja vezano uz taj dan. Shvatio sam što se dogodilo tek drugog jutra u policijskoj postaji kada su mi predočeni dokazi. Istina je da je to bio moj pištolj. Ja sam ga nosio svakodnevno jer sam živio u stalnom strahu i paranojama da će mi se nešto desiti. Taj pištolj prodao mi je Mario, a oružje je držao u svojoj kleti – rekao je danas sudu optuženi Martinović, inače nezaposleni invalid rada, sudionik Domovinskog rata sa dijagnosticiranim PTSP-om.

Sudu je pojasnio da su njih dvojica bili prijatelji dugih 15 godina kroz koje su zajedno radili, družili se i znali sve jedan o drugome. – Mario je znao za moje paranoje kao i ja za njegove probleme u djetinjstvu. Nekad smo se znali i potući, onako za ozbiljno, i onda se opet nastaviti družiti – objasnio je Martinović.

Tog dana, tvrdi, ničega se ne sjeća, samo jutra kada je sa susjedom išao u trgovinu po alkohol, a u magli kartanja i odlaska u Gavran.

Sve zbog auta i 3.000 eura?

Njegova obrana zapravo se temelji na tome da je u vrijeme ubojstva bio pijan, ali i pod utjecajem tableta terapije koje uzima zbog PTSP-a. Odbacuje tvrdnje optužbe da je svjesno počinio ubojstvo zato jer mu je Mario nekoliko tjedana ranije slupao Alfa Romeo i nije mu vratio 3.000 eura koliko je auto bio vrijedan.

– Mariju sam uvijek davao auto i govorio mu “Rođo, ako ga slupaš on košta 3.000 eura” – iskazao je Martinović.

SMS: Kaj budalu od mene delaš, samo kaj ti ne bu krivo posle

Optužba do kraja suđenja namjerava dokazati da su hici u glavu iz pištolja bili namjerni i smišljeni. To, smatraju, dokazuje i SMS poruka koju je Martinović poslao Belaviću sadržaja: “Kaj budalu od mene delaš, samo kaj ti ne bu krivo posle”.

ubojica i žrtva nekoliko minuta prije strijeljanja popili zajedno viski

Svjedoci na ročištu danas potvrdili su da su Martinović i Belović samo nekoliko minuta prije nego što je njihovo prijateljstvo završeno smrću mlađeg Marija zajedno popili viski.

– Ja sam u Gavranu te večeri igrao igre na sreću na automatu. Nakon što je Željko naručio litru viskija za njega i Marija čuo se pucanj. Vidio sam Marija na podu, a Željka s pištoljem u ruci i pobjegao sam van. Vjerojatno sam oborio rekord na 100 metara. Naletio sam na vlasnika Gavrana, a kasnije je njegova supruga pogledala kroz prozor i rekla da Martinović sjedi i pije viski – prisjetio se mještanin Tuhovca Ljubomir Horvat.

Sudski proces protiv Martinovića nastavlja se sutra.

Majka i djed traže odštetu
U ovom kaznenom postupku protiv Željka Martinovića zahtjev za odštetu podnijeli su majka upucanog Marija Belavića Ružica Jelavić te njegov djed Andrija. Majka zbog duševnih boli traži 220.000 kuna odštete, a djed 75.000 kuna. Martinović pak tvrdi da posjeduje kuću i gospodarske zgrade s neračišćenim imovinskim odnosima u gruntovnici koju je pak prenio na suprugu. Sa suprugom je bio u braku od 2010. do 2011. kada su se razveli. Ponovo su se oženili u srpnju ove godine kada je on bio u istražnom zatvoru.

 

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje