– Da se odmah razumijemo. Dok sam ja direktor, neće biti poskupljenja vode – rekao je Željko Bunić, direktor Varkoma na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati varaždinske komunalne tvrtke u prošloj godini.

Naime, tvrtka je godinu završila s procijenjenom dobiti od od 1,2 do 1,5 milijuna kuna. Trenutno broji 267 zaposlenih, što je 21 zaposlenik manje nego u 2017. godini. Tim poslovnim rezultatima vrlo je zadovoljan gradonačelnik Varaždina dr. Ivan Čehok.

– Varkom je trenutno najsposobnija komunalna tvrtka u Hrvatskoj. Na to moramo biti ponosni – ustvrdio je varaždinski gradonačelnik.

Naime, ono što sve zanima je kada će ponovno krenuti projekt Aglomeracija Varaždin na trasama A1 i A2. Radovi su obustavljeni krajem srpnja prošle godine, a sve zbog toga jer je Grad prijavio potencijalni sukob interesa u Projektu.

Na kraju su ugovori za obje trase sa slovenskim izvođačima sporazumno raskinuti. Tako se izbjegla penalizacija, tvrde iz Varkoma, i cijeli projekt trebao bi biti gotov do 2023. kada je rok za dovršetak radova.

– Hrvatske vode su nam sugerirale da prekinemo te ugovore. Krenuli smo u objavu novih natječaja i oni su u tijeku. S obzirom na kompleksnu proceduru javne nabave, u roku šest mjeseci bi se trebali znati novi izvođači – istaknuo je Bunić.

Tako bi radovi na izgradnji odvodnje i kanalizacije u prigradski naseljima grada Varaždina u najboljem scenariju trebali krenuti ljeti.

Komentari

Komentara