Povežite se s nama

U fokusu

Neće Habuš, pa Avar i Bunić pokrenuli inicijativu za sazivanje sjednice Gradskog vijeća zbog vrtića

Objavljeno:

- dana

POKRENUTA INICIJATIVA

Nezavisni vijećnik Zlatan Avar i HSLS-ov Željko Bunić pokrenuli su inicijativu za sazivanje sjednicea Gradskog vijeća kojoj bi tema bila potpora projektima izgradnje dječjih vrtića u Hraščici i Donjem Kućanu.

Apeliraju na vijećnike da to podrže.  

Avar i Bunić podsjećaju kako su 1. ožujka sazvali konferenciju za novinare putem koje su pozvali gradonačelnika da sazove tematsku sjednicu Gradskog vijeća s temom potpora projektima EU – mjera 7.4.1.  

– Rok za prijavu projekata za mjeru 7.4.1. počinje teći od 18. travnja, a završava 18. svibnja, a važno je da se projekti prijave što prije, jer će se sufinanciranje odobravati onima koji budu brži – istaknuli su tada Avar i Bunić.

>>Hitno sazovite Gradsko vijeće: za vrtiće u Hraščici i Kućanu, možemo dobiti 11 milijuna kuna iz EU

No, gradonačelnik je poručio da hitnu sjednicu neće sazivati.

>>Habuš: Izgradnja vrtića u Hraščici i Kućanu je priorite, ali Gradsko vijće neću sazvati

– Za podnošenje zahtjeva za potporu ne treba donositi proračun za ovu godinu, kako to tvrdi gradonačelnik. Jedinice lokalne samouprave mogu podnijeti Zahtjev za potporu za samo dva projekta, a projektna dokumentacija za navedene vrtiće se izrađuje. Prijave za spomenute projekte kreću 18. travnja – podsjećaju Avar i Bunić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje