Povežite se s nama

U fokusu

Neće Habuš, pa Avar i Bunić pokrenuli inicijativu za sazivanje sjednice Gradskog vijeća zbog vrtića

Objavljeno:

- dana

POKRENUTA INICIJATIVA

Nezavisni vijećnik Zlatan Avar i HSLS-ov Željko Bunić pokrenuli su inicijativu za sazivanje sjednicea Gradskog vijeća kojoj bi tema bila potpora projektima izgradnje dječjih vrtića u Hraščici i Donjem Kućanu.

Apeliraju na vijećnike da to podrže.  

Avar i Bunić podsjećaju kako su 1. ožujka sazvali konferenciju za novinare putem koje su pozvali gradonačelnika da sazove tematsku sjednicu Gradskog vijeća s temom potpora projektima EU – mjera 7.4.1.  

– Rok za prijavu projekata za mjeru 7.4.1. počinje teći od 18. travnja, a završava 18. svibnja, a važno je da se projekti prijave što prije, jer će se sufinanciranje odobravati onima koji budu brži – istaknuli su tada Avar i Bunić.

>>Hitno sazovite Gradsko vijeće: za vrtiće u Hraščici i Kućanu, možemo dobiti 11 milijuna kuna iz EU

No, gradonačelnik je poručio da hitnu sjednicu neće sazivati.

>>Habuš: Izgradnja vrtića u Hraščici i Kućanu je priorite, ali Gradsko vijće neću sazvati

– Za podnošenje zahtjeva za potporu ne treba donositi proračun za ovu godinu, kako to tvrdi gradonačelnik. Jedinice lokalne samouprave mogu podnijeti Zahtjev za potporu za samo dva projekta, a projektna dokumentacija za navedene vrtiće se izrađuje. Prijave za spomenute projekte kreću 18. travnja – podsjećaju Avar i Bunić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

U Lepoglavi razočarani HDZ-ovci na izbore izlaze s nezavisnim listama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz poruku “ZAJEDNO za naš grad”, 17. je travnja u Lepoglavi svoju kandidaturu, kao nezavisni kandidat, za gradonačelnika Grada Lepoglave istaknuo Robert Maček.

Riječ je o osobi koja je svoju političku karijeru gradila u HDZ-u, obnašajući u tom periodu dužnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Lepoglave te gradskog i županijskog vijećnika. Nakon unutarstranačkih promjena odlučio se za samostalan politički put, na kojem će, kako ističe, svojim angažmanom i djelovanjem i dalje pridonositi boljitku i razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da Grad Lepoglava bude sredina koja će građanima pružati sve uvjete potrebne za ugodan i kvalitetan život. Svojim iskustvom, angažmanom, djelovanjem i, što je izuzetno važno, u zajedništvu s građanima, to mogu i ostvariti – objasnio je Robert Maček razloge svoje kandidature.

Predstavljajući svoju kandidaturu, istaknuo je da je ona nastavak, odnosno nadogradnja svega što je tokom svog prethodnog političkog djelovanja radio za dobrobit Grada Lepoglave i njenih građana. Daljnje rješavanje infrastrukturne problematike, prije svega vodoopskrbe i elektroopskrbe, važna je odrednica tog programa, kojim se, kad je komunalna infrastruktura u pitanju, najavljuje i nastavak cestogradnje. U planu je i plinofikacija gradskih područja koja nemaju opskrbu plinom.

Nastavite čitati

U fokusu

Liga za Varaždin: Ukidanje prireza je uvjet za sastavljanje gradske većine! I točka.

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Liga za Varaždin izlazi na predstojeće lokalne izbore i najavljuje potpuno ukidanje prireza u Gradu Varaždinu.

PRIREZ U VARAŽDINU = NULA KUNA

— Ili ćemo samostalno sastavljati gradsku većinu ili ćemo onome koji će ju sastavljati našu podršku uvjetovati potpunim ukidanjem prireza. I točka — rekao je prvi čovjek Lige za Varaždin, gospodarstvenik Davor Patafta.

Objasnio je i zašto:

— Aktivacija trenutno neaktivne imovine Grada Varaždina, koja otprilike vrijedi tri milijarde kuna, godišnje može nositi prihod od jednog cijelog proračuna. Zašto da onda građani plaćaju prirez? Nekome to svake godine može biti novi televizor, a nekome jednom godišnje nova investicija.

U gradu s prosječno najnižim plaćama, a onda i mirovinama, prirezom se građanima dodatno izbija iz džepova još najmanje dva milijuna eura. Sramotno i točka.

Nastavite čitati