Povežite se s nama

Međimurje

Nedelišćanske mažoretkinje i ove godine oduševile božićno-novogodišnjim programom

Objavljeno:

- dana

Božićno-novogodišnji program pod nazivom „Plesna čarolija Mažoretkinja Nedelišća“ održan je u petak, 28. prosinca, u prepunoj dvorani OŠ Nedelišće.

U jednosatnom prigodnom programu za pamćenje, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, zaplesalo je preko 120 mažoretkinja podijeljenih po uzrastu u šest sastava. Svoje plesne koreografije predstavili su najmlađe Nedelišćanke iz mažoret vrtića, dječji sastav, mlađe kadetkinje, stare kadetkinje te stariji sastavi juniorki i seniorki. U dinamičnom programu mažoretkinje su nanizale brojne zanimljive koreografije, a osim samostalnih točki po sastavima, cure su kao uvod u program zaplesale i zajedničku koreografiju. Nastupile su i gošće, Pulske mažoretkinje, kojima je ovo bio prvi nastup u Nedelišću.

Osim plesnoga programa, svaki je sastav predstavljen kratkim videoisječcima, a dodijeljena su i priznanja najuzornijim mažoretkinjama za plesnu sezonu 2017/2018., Hani Novak i Maji Toplek te mažoretkinjama koje su članice udruge punih pet godina.

Uspješna godina

Za kraj programa uslijedila je točka iznenađenja u koju su publiku uvele seniorke s koreografijom u mraku, nakon čega se u dvorani pojavio cijeli sastav Djeda Božićnjaka koji je izveo pravu mažoret koreografiju i zaradio ogroman pljesak.
Mažoretkinje Nedelišća ovim su programom završile još jednu, 18. uspješnu godinu, a ovu su prigodu iskoristile da bi sa svojim trenericama i cijelim vodstvom Udruge svima zaželjele još uspješniju i vedriju novu 2019. godinu.

Međimurje

Zajednica sportskih udruga Čakovca za programe i projekte osigurala dva milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Čakovca poziva sportaše i sportske klubove da se jave na javni poziv putem kojeg će se isplaćivati financijske potpore za projekte i programe. Ukupna vrijednost javnog poziva je 2,07 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1000 kuna, a najveći 200.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji programa i projekata su udruge građana članovi Zajednice sportskih udruga Čakovca čije aktivnosti doprinose zadovoljavanju javnih potreba u sportu i ispunjavanju ciljeva i prioriteta definiranih Statutom Zajednice i javnim pozivom. Prednost u ostvarivanju financijske potpore imaju programi ili projekti koji su do sada kontinuirano sufinancirani i uspješno provedeni, koji trajno, sustavno i intenzivno utječu na korisnika, koje podnositelji programa ili projekta provode u suradnji sa srodnim udrugama i drugim pravnim i fizičkim osobama te oni koji se odvijaju na području Čakovca.

Poziv će biti otvoren do 4. veljače, a prijave će ove godine biti isključivo online.

Nastavite čitati

Međimurje

Do 23. siječnja prikupljaju se prijedlozi kandidata u izboru za najsportaše Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije i ove godine poziva na predlaganje kandidata za izbor najboljih sportaša Međimurja u 2021. godini. Klubovi mogu dostaviti ime po jednog kandidata iz svojeg sporta u kategorijama: najboljih sportašica i sportaša, ženske ekipe i muške momčadi te para, štafete ili posade. Predloženi kandidati trebali bi biti pojedinci i ekipe koji su članovi klubova i udruga s područja Međimurske županije te koji su ostvarili najbolji uspjeh u svom sportu.

Također, klubovi mogu dostaviti prijedloge za nagradu „Darovite sportašice i sportaši“, a kriteriji za nominaciju su: prvo mjesto na državnom prvenstvu mlađih kategorija, reprezentativni status, kategorizacija Hrvatskog olimpijskog odbora i da kandidat nije dosada nagrađivan kao daroviti sportaš.

Klubovi mogu slati i prijedloge za dodjelu priznanja „Franjo Punčec“ koje se dodjeljuje kao priznanje za životno djelo i godišnje priznanje.

Županijska Zajednica športskih udruga i saveza u suradnji s Udrugom sportskih novinara Međimurja i ove će godine izabrati dobitnika natječaja u izboru „Sportski fair-play potez 2021. godine“.

U obzir će doći svi prijedlozi koji budu dostavljeni do 23. siječnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje