Povežite se s nama

Međimurje

Nedelišće novu opremu civilne zaštite predala vatrogasnim društvima

Objavljeno:

- dana

IZVRSNA SURADNJA

Općina Nedelišće predala je 30 tisuća kuna vrijednu opremu za potrebe civilne zaštite na području općine. Vrijednu opremu predao je načelnik Darko Dania, a ona je završila u rukama predstavnika svih deset općinskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Okupljeni vatrogasci razgledali su novu opremu kojom će još kvalitetnije moći obavljati svoje zahtjevne zadaće na zaštiti i spašavanju ljudi i imovine.
– Dobrovoljni vatrogasci sudjeluju u obavljanju zadaća civilne zaštite, stoga je nova oprema itekako dobrodošla. Zahvaljujem općini što uvijek ima sluha za potrebe vatrogastva jer bi bez te suradnje društva vrlo teško obnavljala opremu. Zahvaljujući suradnji unatrag četiri godine obnovljen je vozni park te je nabavljena i znatna količina nove opreme koja je neophodna na intervencijama – rekao je Zlatko Marciuš, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Nedelišće.

– Vatrogasci su nam prva i osnovna snaga u slučaju bilo kakvih nepogoda i nesreća. To se vidjelo i na prilikom velike poplave koja nas je zadesila prije nekoliko godina, kada su se spašavanju naših naselja odazvali upravo vatrogasci. Ovo je možda sitnica prema onome što vaša služba zaslužuje jer sigurno zavrjeđujete mnogo više. Općina Nedelišće vatrogastvo pomaže prema mogućnostima i želim istaknuti da smo proteklih godina imali izvrsnu suradnju – rekao je načelnik Dania.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje