Povežite se s nama

Život i društvo

Nenad Kumrić Charlie ide na turneju u Australiju, a tamo će se održati i humanitarna modna revija za Zakladu Vita

Objavljeno:

- dana

U Australiji će biti održana prva donatorska akcija za Zakladu Vita, čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja više od 10 godina pomaže djeci oboljeloj od teških i rijetkih bolesti.

Na inicijativu i u organizaciji poznatog varaždinskog pjevača Nenada Kumrića – Charlieja u King Tom Clubu u Sydneyju će 12. studenoga, uz njegov koncert, biti održana aukcijska humanitarna modna revija za koju je svoje kreacije doniralo osam hrvatskih dizajnerica.

Najavili su to danas upraviteljica Zaklade Vita Jadranka Bahlen i pjevač Nenad Kumrić – Charlie na konferenciji za novinare u atriju Županijske palače, na kojoj je prisustvovala i koprivnička modna dizajnerica Sanja Domitrović.

– Zaklada Vita svakodnevno dobiva zamolbe roditelja teško oboljele djece za pomoć. Zamolba je puno, sredstava je malo i zato pozdravljamo svaku donatorsku akciju. Danas najavljujemo četvrtu ove godine, koja će zahvaljujući Nenadu Kumriću Charlieju biti održana u Australiji. Kada mi je predložio da organiziramo akciju, objeručke sam to prihvatila. Zahvaljujem mu jer je čovjek velikog srca koji je našao vremena za našu oboljelu djecu. Vjerujem da će ova akcija u Australiji uspjeti jer nam doista trebaju sredstva, posebno sada kada se bliže božićni blagdani. Stoga pozivam i sve naše sugrađane koji su u mogućnosti da pomognu skromnim financijskim sredstvima korisnicima naše Zaklade Vita – rekla je Jadranka Bahlen.

Nenad Kumrić Charlie ide već četvrti puta na turneju u Australiju, gdje će nastupiti u Sydneyju, Brisbaneu, Adelideu i Melburneu te promovirati Hrvatsku muzičku razglednicu.

– Vrlo je važno da se sjetimo onih kojima je pomoć potrebna, a o kojima možda ne razmišljamo u svakodnevnom životu. Sa Zakladom Vita već sam surađivao na našim sajamskim manifestacijama, a sada promovirajući Hrvatsku muzičku razglednicu želim pomoći korisnicima Zaklade Vita uz pomoć naših australskih Hrvata. U sklopu mojeg koncerta u velikoj dvorani King Tom u Sydneyu 12. studenoga održana će biti aukcijska humanitarna modna revija. Kreacije modnih dizajnerica nosit će australske Hrvatice, jednu haljinu izradile su umirovljenice, a dobili smo i četiri majice hrvatske nogometne reprezentacije od HNS-a. Uz to će jednu sliku za aukciju donirati hrvatsko-australijski slikar Charles Bilić – najavio je Charlie i zahvalio Jadranki Bahlen, kao i Vesni Krizmanić koja je organizatorica cijelog događanja u Sidneyju.

Prva donacija za Zakladu Vita stigla je iz Australije i prije održavanja donatorske akcije: Hrvatsko društvo Karlovčana iz Sydneya je prošli tjedan na račun Zaklade Vita uplatilo 2000 australskih dolara.

Modna kreatorica Sanja Domitrović iz Koprivnice zahvalila je na pozivu da sudjeluje u ovoj hvalevrijednoj akciji.

– Izuzetno je važno da se održava što više ovakvih manifestacija i da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Nisam puno razmišljala, čim me je Nenad Kumrić Charlie pozvao, automatski sam pristala. Bacili smo se na posao i napravili jednu od boljih kreacija te se nadamo da će akcija biti jako uspješna – rekla je Sanja Domitrović.

Uz nju, svoje kreacije donirale su modne dizajnerice Ivana Bilić, Snježana Radev, Katarina Mamić, Ana Kraš, Viktorija Herman, Melita Kukec i Diana Hunić, dok je jednu haljinu izradila umirovljenica Ljubica Matak, a izvezla umirovljenica Lela Dany.

Život i društvo

Pred DVD-om Višnjica je nabavka kombija i energetska obnova vatrogasnog doma

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica održalo je 72. redovnu Skupštinu.

Članove Skupštine, nazočne predstavnike vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije te druge goste, među kojima su bili državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije Franjo Bukovec, predsjednik DVD-a Višnjica Stjepan Križanec upoznao je s djelovanjem Društva u proteklom jednogodišnjem razdoblju te s planovima za nadolazeće razdoblje za koje je se, uz nabavku novog vozila, planira početak realizacije projekta energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici. Riječ je o projektima koje će DVD Višnjica provesti u suradnji i uz potporu Grada Lepoglave što je na Skupštini potvrdio i gradonačelnik Marijan Škvarić.

– Ove godine će godine za djelovanje vatrogasaca Grad Lepoglava u cjelini izdvojiti više od 230.000 eura. Što se DVD-a Višnjica tiče, u planu je nabavka kombi vozila te, nakon što je najavljeno otvaranje natječaja za energetsku obnovu javnih zgrada što spremni čekamo nekoliko godina, krećemo s projektom energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici za što su osigurana sredstva u gradskom proračunu – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić zahvalivši i ovom prigodom vatrogascima na svemu što čine na zaštiti života i imovine građana.

– Sve što radite ne radite zato što morate ili za plaću već zato što želite pomoći građanima. Bez obzira na sve, uvijek ste spremni pomoći. U trenutku ugroze vi ste ti kojima se prvima obraćamo za pomoć – istaknuo je gradonačelnik.

Član Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Republike Slovenije Franjo Bukovec iskoristio je prigodu zahvaliti Hrvatskoj i hrvatskim vatrogascima na pomoći kod gašenja velikog prošlogodišnjeg požara u Sloveniji. Istaknuo je i da je vatrogascima, koji često pomažući drugima ugrožavaju svoje živote, često dovoljno zahvaliti, a što se sve rjeđe događa.

– Vi ste ponos Višnjice spremni u svakom trenutku pomoći ljudima i to ne samo na području Višnjice već i drugdje gdje je vaša pomoć potrebna – poručio je državni tajnik Zdravko Jakop čestitajući višnjičkim vatrogascima na svemu što su dosad postigli.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave, ovom prigodom i izaslanik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Marijo Canjuga izrazio je uvjerenje da će se svi zacrtani planovi ostvariti, a što garantira i velika podrška i potpora vatrogastvu od strane Grada Lepoglave. Na Skupštini su članovima DVD-a Višnjica dodijeljena priznanja za ostvarene rezultate kao i ona dodijeljena im za stečena zvanja. Među ostalima, Andriji Hudinu i Ivanu Visinskom dodijeljena su priznanja za 40 godina rada u vatrogastvu. Brončanim vatrogasnim plamenicama za uspjehe postignute u vatrogastvu nagrađeni su: Željko Pajtak, Josip Pajtak, Toni Zagoranski, Kruno Komes, Martin Galinec, Matija Bosilj, Matija Lončarek, Ivan Flegarić, Davor Prašnički, Stjepan Križanec, Stjepan Galinec, Matija Lončarek i Danijel Mežnarić. Na sjednici Skupštine je za novog zapovjednika izabran Matija Lončarek, a u Društvo je primljeno i devet novih članova.

Nastavite čitati

Život i društvo

Forum Toplice i u 2023. godini obavljat će komunalne djelatnosti na području Grada V. Toplica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak je, 6. veljače, održana prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica gdje su sve točke dnevnog reda usvojene jednoglasno.

Na samom početku sjednice gradonačelnica Dragica Ratković izvjestila je o provedenim aktivnostima od protekle sjednice među kojima se posebno izdvaja veliki projekt „Grad na termalnoj vodi” vrijedan više od 6 milijuna kuna za koji je spremna sva potrebna dokumentacija, a prijava slijedi vrlo skoro. Također, izdvojila je potpisivanje ugovora s Elektrom o priključenju nove stanice u budućem samoodrživom kvartu, poznatijem kao „smart kvart” koji će se protezati na 44.056 kvadratnih metara.

Vijećnici su odlučili da će komunalne djelatnosti na području Grada obavljati trgovačko društvo Forum Toplice d.o.o. Riječ je o trgovačkom društvu čiji je osnivač i jedni član sa stopostotnim poslovnim udjelom Grad, a koje će naredne četiri godine održavati nerazvrstane ceste, javne površine na kojima nije dopušten promet motornim vozilima, građevine javne odvodnje oborinskih voda, javne zelene površine, građevine, uređaje i predmete javne namjene i groblja. Uz to, Forum Toplice održavat će čistoću javnih površina, pružati usluge javnih tržnica na malo te usluge ukopa.

-Održavanje nerazvrstanih cesta održava se tijekom cijele godine s ciljem održavanja njihove prohodnosti i prometne sigurnosti. Kao Grad nastojimo uvijek biti na usluzi svim našim građanima, a cilj je da svi imaju jednake uvjete za život, bez obzira radi li se o centru ili prigradskim naseljima. Upravo je zato važno da se nerazvrstane ceste redovito održavaju kako bi svi građani imali normalan pristup do svojih domova, vikendica ili zemljišta te kako bi svi, posebno naši najmlađi bili sigurni u prometu – rekla je gradonačelnica.

Također, Forum Toplice u iduće četiri godine bit će zadužen za održavanje javnih zelenih površina što uključuje košnju, obrezivanje i sakupljanje biološkog otpada s javnih zelenih površina, obnovu, održavanje i njegu drveća, ukrasnog grmlja i bilja, popločenih i nasipanih površina u parkovima, te opreme na dječjim igralištima.

-Ovo je itekako važna stavka za naš Grad koji se nastoji pozicionirati kao nezaobilazna kontinentalna turistička točka. Naime, ako želimo privući sve više posjetitelja kojima itekako imamo što za ponuditi, čitavo područje Varaždinskih Toplica mora biti uređeno i ugodno, kako za boravak naših građana, tako i za turiste – poručila je Ratković.

Spomenimo i kako je, između ostalog, na sjednici Gradskog vijeća donesena i odluka o ustrojstvu prema kojoj je za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga Grada kao i povjerenih poslova državne uprave zadužen Jedinstveni upravni odjel te pravilnici o ocjenjivanju službenika i namještenika Jedinstvenog upravnog odjela Grada, ostvarivanju prava na pristup informacijama i provedbi postupaka jedinstvene javne nabave.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje